Ryder Cup 27.9.-2.10.2016

Ryder Cup on majaillut jo pidemmän tovin European Tourin pääkonttorilla Wentworthissa. Syys-lokakuun vaihteessa on aika synnyttää uusia Ryder Cup -tarinoita. Tänä vuonna kisa pelataan Hazeltinen kentällä Minnesotan lähistöllä ja voittajasuosikkina kilpailuun lähtee poikkeuksellisesti USA. 

Joukkuekilpailu on golfareiden suurin unelma. Joukkueeseen pääseminen edes kerran uralla tarkoittaa osaa historiankirjoissa. Rahallisesti pelaajat eivät hyödy kilpailusta millään tavalla – joku muu taho takoo kylläkin huimia tuottoja Ryder Cupin oikeuksista. Ryder Cupissa pelataan golfin perimmäisistä arvoista tärkeimmistä: kunniasta, voitosta ja oman maan tai maanosan puolesta.

Eurooppa on voittanut viimeiset kolme Ryder Cupia. Näistä kaksi kotikentillä. Vierasvoiton Euroopan tiimi otti vuonna 2012 Medinahista, jossa eurooppalaisten viimeisen päivän suoritus oli uskomaton. 2000-luvulla USA:n ainoa voitto on vuodelta 2008 kun Paul Azingerin luotsaama joukkue kaatoi huonosta hengestä muistetun Nick Faldon joukkueen Valhallassa.

USA:n joukkue on tänä vuonna ottanut käyttöönsä jälleen uusia keinoja. Joukkueen kapteeni Davis Love on pitkästä aikaa mies, joka on oikeasti mukana kiertuetoiminnassa. Pelaajien kunnioittama Love saa apukapteenikseen muun muassa Tiger Woodsin, jota ei toisaalta muisteta erityisen hyvistä Ryder Cup -suorituksistaan.

Joukkueet kilpailuun tullaan lyömään lukkoon syyskuun alussa. Kapteenien valinnat herättävät paljon mielenkiintoa, varsinkin kun USA:n joukkueen ulkopuolella on tällä hetkellä muun muassa Bubba Watson. Jenkkien joukkue vaikuttaa todella nimekkäältä, mutta myös kovakuntoiselta.

Ryder Cup 2014 in Gleneagles
Rory McIlroy ja Sergio Garcia onnellisina kolmannen perättäisen Ryder Cup -voiton jälkeen Gleneaglesissä 2014.

Euroopan pelaajat alavireisiä

Euroopan joukkueen pelaajien esityksiä tältä kesältä voidaan pitää osittain alavireisinä. Samanlaista dominanssia ei ole ollut havaittavissa kuin pari vuotta sitten kun Eurooppa lähti selkeänä ennakkosuosikkina tapahtumaan. Ykköstähti Rory McIlroy on ollut vähän kujalla, jonka lisäksi edessä on välinemerkin muutos Niken vetäydyttyä markkinoilta.

Rory on kuitenkin joukkueen ykköspyssy ja toivotaan hänen löytävän jyvänsä ennen Ryder Cupia.

Joukkueiden nimilistaa tutkiessa on helppo todeta, että Eurooppa tarvitsee superonnistumisen yllättääkseen USA:n vieraskentällä. Hazeltinen tapahtumasta tulee varmasti suuren luokan megakilpailu, josta tunnetta ja patriotismia ei puutu. USA:n lippu liehuu ja fanit huutavat kovaan ääneen: ”USA! USA! USA!”

Teksti: Nikke Tyry

Kuvat: AOP

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia

Comments are closed.