Janne Kaske elää golfille 24/7

Kaukana parrasvaloista Janne Kaske raivaa omaa reittiään golfammattilaisen uralla. Ura on jo vienyt Porvoon kodista Amerikkaan yliopistoon, ja Keski-Euroopan kiertueiden kautta Bangkokin sykkeeseen. Tälle kaudelle taskussa ovat pelioikeudet Aasian ja Kiinan kiertueille. Väylä isoihin kilpailuihin on nyt auki. Tässä vaiheessa kaikki valinnat tehdään uran ehdoilla, golfammattilaisuus on Jannen arkea 24/7.

janne_kaske_3

Sivulliselle Janne Kasken valinnat ovat vaikuttaneet rohkeiltakin, mutta mies ei ole jäänyt niitä miettimään.

”Minusta tuntuu että valinnat ovat olleet itsestään selviä. Minun pitää mennä sinne missä on golfin kannalta paras olla. Pidän itseäni ensisijaisesti golfarina, en ajattele olevani suomalainen golfari. Siksi menen sinne missä golfarin on paras olla”, Janne kertoo.

Kaske on maailmankansalainen. Tai ennemminkin häntä kutsuisi golfkansalaiseksi. Kunnianhimoa Jannelta löytyy vaikka muille jakaa.

”Teen asioita isolla ajatuksella, tähtäin on todella korkealla. Olen myös valmis tekemään sen eteen töitä. Menen sinne, missä on pelin kannalta paras olla. Teen sen mitä pitää, en sitä mikä tuntuu mukavimmalta”, kiteyttää Janne ideologiaansa.

Porvoosta lähtöisin oleva Janne aloitti harrastuksen Virvikin kentällä seitsemänvuotiaana. Vanhempien mukana kentälle kulkeutuminen muuttui pian tavaksi, ja jo 12 -vuotiaana hän muistaa asettaneensa tavoitteekseen golfammattilaisuuden. Alkutaival kulki Golfliiton valmennusryhmissä, ja maajoukkueissa edustustehtäviä kertyi kaikissa ikäryhmissä.

”Vaikka asiat olivat täällä Suomessa hyvin, tavoitteenani oli aina lähteä pelaamaan yliopistogolfia Amerikkaan. Se elämäntapa, armottoman kova kilpailu ja mahdollisuus yhdistää golf ja koulunkäynti, kiehtoi minua.”

janne_kaske_1

Tällä hetkellä Jannen tukikohta on Bangkok ja uralla edetään kenties sen tärkeintä vaihetta.

Haasteita Aasiassa pelaamisessa riittää:

  • Kieli. Reissaamme paljon alueilla, missä englantia puhutaan huonosti.
  • Kiinassa on hankala löytää hyviä harjoittelupaikkoja. Kentät ovat upeita, mutta harjoittelupaikkoja on vähän.
  • Raha on tiukassa ja asumme usein melko huonoissa hotelleissa. Hygienia ei ole lainkaan sitä tasoa kuin Euroopassa.
  • Asioiden järjestely vie paljon aikaa. Kulttuuri on hyvin erilainen ja on varauduttava siihen, että aikaa kuluu. Kaikki on monimutkaista ja hierarkia jyrkkää.

Lue Jannen koko haastattelu uusimmasta Fore! -lehdestä 4/16 sekä tsekkaa TOP 3 golfkohteet Aasiassa.

Teksti: Olli-Pekka Nissinen

Kuvat: Juha Taskinen