Golfliiton ympäristöpalkinto Hirsalaan!

Hirsala Golf palkittiin Suomen Golfliiton ympäristöpalkinnolla Golfgaalassa. Ympäristöpalkinto myönnettiin Hirsalalle jo ennätyksellisesti kolmannen kerran. Palkinto myönnetään vuosittain golfkentälle, joka aktiivisesti ja tuloksellisesti kehittää toimintaansa huomioiden ympäröivän luonnon.

Hirsala Golf:n arvojen ja valintojen ytimessä on ympäristöä huomioivat ratkaisut. Hirsalassa ympäristötyö ei ole vain yksittäisiä projekteja, vaan jatkuvaa toiminnan tarkastelua ja kehittämistä ympäristö huomioiden.

Viime vuonna Hirsala otti ensimmäisenä kenttänä Suomessa robotit avuksi jokaiselle 18 reiälle kentänhoitoon vähentäen leikattujen alueiden osalta noin 90 % CO2 vaikutuksia. Kaudella 2021 Hirsala terävöitti myös kierrätystä entisestään panostamalla keräyspisteisiin muoville, metallille, kartongille, paperille, lasille, biojätteelle ja sekäjätteelle.

Hirsala on viime vuosina tehnyt myös WWF Suomen kanssa yhteistyötä usealla rintamalla auttaen konkreettisesti puron kunnostamisessa tavoitteena saada meritaimenille lisää elin- ja lisääntymisalueita sekä myös lahjoitusten muodossa lahjoittaen osan pelioikeus- ja green fee -tuotoista Itämeren suojelun hyväksi.

Myös kansainvälisessä toiminnassa on huomioitu Hirsalan toimet ympäristön eteen. Kansainvälisen GEO -ympäristösertifikaatin Hirsala sai viime vuonna jo neljättä kertaa (eniten Suomessa), ja Hirsala Golf esiintyi syksyllä 2021 Glasgow:n ilmastokonferenssissa esittäen pioneerityötään maailman golfkenttien keskuudessa.

Vuonna 2021 muita ympäristöön liittyviä nostoja ovat mm.

  • Kentänhoidonkoneiden käyttämä polttoaine vaihdettiin uusiutuvaan polttoöljyyn, jonka koko elinkaaren päästöt ovat 90 % fossiilisia polttoaineita pienemmät
  • Klubitalon parkkipaikalle on asiakkaille rakennettu kuusi uutta (nyt yhteensä 9) sähkö- ja hybridiautojen latauspaikkaa
  • Kentän uudet itse rakennetut tiimerkit on tehty männystä, joka väistyi uuden lähipelialueen myötä, ja jatkoi siten elämää Hirsalassa
  • Kentän roskakorit/lajitteluasemat on rakennettu vanhoja öljytynnyreitä hyödyntämällä. Öljytynnyreitä on kierrätetty Hirsalasta sekä Pickala Golfista keräten.
  • Klubitalon ja huoltohallin valaistuksen loisteputket ja kenttäalueen tien valaistus vaihdettiin energiatehokkaisiin LED-valoihin

Olemme erittäin kiitollisia myönnetystä tunnustuksesta, ja jatkamme askel askeleelta töitä ympäristön hyväksi. Tahtotilamme on jatkossakin pitää Hirsala huippukunnossa – luonnollisesti”, kertoi toimitusjohtaja Jussi Kuusela.

Hirsala Golf haluaa juhlistaa tunnustusta hirsalalaisten kanssa kuohuvien kera kauden avaustapahtumassa (alustava päivä la 23.4.), jossa on tarkoitus järjestää vastaavalla tavalla ohjelmaa kuin viime kauden päätöstapahtumassa.

Tiedote: Hirsala