Wilsonin fittausvaunu tuo palvelut lähellesi

Golfkauden käynnistyessä myös mailaedustajat starttaavat omat esittelykiertueensa. Wilsonilla on Suomessa uniikki tapa palvella asiakkaita. Mailaesittelykiertueen mukana kulkee vaunu, joka on pakattu lattiasta kattoon täyteen välineitä ja tekniikkaa mailojen yksilöllistä säätämistä varten. Oikeastaan se on täysin varusteltu liikutettava mailapaja.

Teksti Olli-Pekka Nissinen  Kuvat Amer Sports

Mailamerkit ovat tehneet demokiertueita jo pitkään, ja ne ovat välineiden myynnin ydintoimintaa usealle merkille. Rangella pelaajat pääsevät ammattilaisten opastuksella kokeilemaan uutuustuotteita ja saavat apua mailavalintaan.

Parhaimmillaan testauspäivät ovat myös hyvä kauppapaikka paikalliselle myymälälle. Wilsonilla haluttiin kuitenkin viedä palvelukokemus aivan uudelle tasolle. Tavoite oli tuoda lisäarvoa pelaajille sekä paikallisille jälleenmyyjille. Tapahtuman pitää olla niin vetävä että sinne halutaan tulla varta vasten.

Wilson Golfin edustajalla Juha Kivilahdella oli hullu idea. Hän halusi kiertueelle mukaan vaunun, jossa mailojen rakentaminen ja huolto voidaan tehdä heti esittelytilaisuudessa.

Unelmissa oli liikkuva mailapaja kaikilla herkuilla. European Tourilla kiertää välinerekka, joka vastaa kiertuepelaajien mailahuollosta ja varastosta. Jotain vastaavaa, mutta hieman pienemmällä skaalalla haluttiin saada klubipelaajille

Meidän pelaajien iloksi vaunuhanke sai ymmärrystä Amer Sportsilla ja sille näyttiin vihreää valoa. Vaunua ei kuitenkaan ollut valmiina, joten se piti rakentaa itse. Näin Kivilahti sai myös vaununrakentajan pestin.

Sopiva vaunun runko löytyi EuroCaravanilta, mutta sen sisältö oli suunniteltava aivan omatoimisesti.

Mailat mukaan testitilaisuudesta

Kesälle 2015 Wilsonille valmistui ainutlaatuinen käsityönä tehty huoltovaunu, jossa voidaan vaihtaa gripit ja varret sekä säätää mailan kulmat. Mukaan mahtuu niin laaja valikoima tuotteita, että lähes kaikki kiertuepäivänä sovitetut mailat saadaan rakennettua paikan päällä ja annettua asiakkaalle heti mukaan.

”Tällä hetkellä pystymme antamaan testitapahtumasta suoraan asiakkaalle mukaan 90 prosenttia fitatuista tuotteista”, kertoo Kivilahti. Mitä enemmän kierrämme maata, sen paremmin opimme tietämään mitä tuotteita vaunuun tulee varata mukaan. Testistä suoraan bägiin on palvelua parhaimmillaan.

Perinteisesti uutuusdraiveri on se tuote, jota pelaajat haluavat testata. Draiverit kiinnostavat kaikkia.  Jo kahden kauden ajan rautasetit ovat kuitenkin olleet kysytyin tuote esittelykiertueella.

”Siellä on selkeästi eniten tarvetta pelaajilla. Bägissä oleva kalusto on melko vanhaa ja juuri näissä tuotteissa on teknologiassa tapahtunut todella paljon kehitystä. Uskon että kysyntä raudoissa jatkuu vakaana”, kommentoi Kivilahti.

Kesällä 2016 Wilsonin testikiertue ja vaunu tekevät esittelypäiviä 70 ympäri Suomea.

Testaaminen on aina ilmaista ja mitään ostovelvoitetta ei ole. Paikanpäälle voi tulla vaikka vain testaamaan omien nykyisten mailojen sopivuutta.

Joka tapauksessa omat mailat kannattaa ottaa mukaan, jotta saa hyvän vertailukohdan testimailoihin.

”Rohkeasti siis paikanpäälle testaamaan ja ennakko varaamalla testiajan, saa varmiten ammattilaisen täyden huomion ja avun testaamiseen”, kehottaa Kivilahti.

Vaunun liikkeitä voi seurata kiertueen Facebook-sivuilla:

www.facebook.com/wilsongolfsuomi.

Sivulta löydät myös lähimmän testipaikan ja aikataulun.

Golf trailer (8 of 8)Golf trailer 2 (1 of 6) Golf trailer 2 (6 of 6)   IMG_3873 IMG_3874Golf trailer 2 (2 of 6)

.