Vantaan Golfpuisto avasi ensimmäiset yhdeksän reikää

Kotimaan uusin golfkenttä on avannut viheriönsä harrastajille heinäkuun alussa. Odotetun Vantaan Golfpuiston ensimmäiset yhdeksän reikää kutsuvat golfareita Vantaan Petikon alueella.

Rakennustyöt Petikossa alkoivat toukokuussa 2015 ja koko kenttä on tarkoitus aueta alustavien suunnitelmien mukaan pelaamisella syksyllä 2018. Alueelle rakennetaan myös laadukkaat harjoitusalueet, range, lähipelialueet ja puttigriinit sekä 4-reikäinen harjoituskenttä.

Vantaan Golfpuiston ensimmäisen kesänä yhdeksän reikää voi pelata kerran tai useampaa kertaa. Mikäli pelaa enemmän kuin yhdeksän reikää, varataan aika takaysille 2 h 10 minuutin päähän tiiajasta. Jos pelaa etuysin nopeammin, voi kysyä caddiemasterilta vapaata aikaa takaysille tuota aikaisemmin. Vantaan Golfpuistossa tarkkaillaan pelinopeutta ja tarpeen mukaan muutetaan käytäntöä.

Vantaan Golfpuiston yksi erikoisuus on Himalayas Putting Course, joka avattiin samaan aikaan ensimmäisen ysin kanssa. Kyseessä on Suomen suurimpia griinejä, joka kaikkien pelaajien vapaassa käytössä. Himalayasilla on helppo ottaa ensituntuman oikeaan golfiin.

Ensimmäisen kesänä Vantaalla toimii väliaikainen golfklubi, josta löytyy kahvio, pukuhuoneet naisille ja miehille sekä vessat. Pienestä proshopista saa pallot, hanskat, tiitikut ja muut viime hetken varusteet.

Vantaan Golfpuiston kentän on suunnitellut tunnettu ja arvostettu englantilainen golfkenttäarkkitehti Martin Ebert. Ebertin ja hänen yrityksensä MacKenzie & Ebert on suunnitellut useita kymmeniä golfkenttiä ympäri maailmaa.

Ebertin kädenjälkeä voi ihailla usealla The Open -kentällä englannissa (Turnberry, Royal St. Georges, Royal Lytham & St. Annes, Royal Troon, Royal Liverpool). Lisäksi yritys on kiinnitetty uudistamaan Roal Porthrush kenttää Pohjois-Irlannissa, missä pelataan Openit vuonna 2019.