Vierumäellä viihtyy koko porukka

Koe uudistuneet majoitus-,  ravintola- ja liikuntapalvelut

Uudistunut Vierumäki on monipuolinen kesälomakohde kaikille vapaa-ajan viettäjille. Golfareiden ja aktiiviliikkujien lisäksi siellä viihtyvät mainiosti niin lapsiperheet kuin kaveriporukat. Vierumäellä on investointi viimeisen kahden vuoden aikana yli 30 miljoonaa euroa uusiin majoitus-, ravintola- ja liikuntapalveluihin.  Tarjolla on kotimaan parhaat olosuhteet liikunnalliselle lomalle.

 Teksti: Tero Parkkinen    Kuvat: Vierumäki Sports Oy

Vierumäki on noussut suosituksi kesän golfkohteeksi mainioiden kenttien ja rennon tunnelman takia. Cooke on vakiinnuttanut paikkansa maan johtavien kenttien joukossa ja uudistettu Classic on puolestaan kasvattanut suosiotaan koko ajan. Moni on päässyt lajin pariin juuri Vierumäellä ja yhä edelleen mainio par 3 -kenttä houkuttelee aloittelijoita.

Kaikkien ei tarvitse kuitenkaan pelata golfia, sillä vaihtoehtoja Vierumäellä riittää. Majoitus-, ravintola- ja liikuntapalveluihin on investoitu voimakkaasti viime vuosina, ja monipuolisempia liikuntamahdollisuuksia ei Vierumäen ulkopuolelta löydy. Käytännössä tekemistä riittää varmasti enemmän kuin on aikaa. Parasta on kuitenkin se, että isossakin porukassa jokaiselle löytyy mielestä toimintaa.

Jos vierailusta on aikaa, kannattaa uudistunut Vierumäki  ottaa tulevan kesän lomakohteeksi. Koronavuosien jälkeen alueelle on noussut täysi uusi hotelli. Hotelli Fennadasta löydät 104 laadukasta huonetta sekä erinomaiset ravintolapalvelut ja kokoustilat.

Myös Sportti Hotelli Pihkala on remontoitu ja se tarjoaa nykyään kaikkiaan 59 huonetta. Molempiin majoitusvaihtoehtoihin voi varata Vierumäki Sports Oy.n kautta edullisia golf- ja majoitus -paketteja.

Alueen ravintolapalveluihin on tullut myös lukuisia mielenkiintoisia uudistuksia. Fennadan yhteydessä oleva A la carte Ravintola V tarjoaa paljon kiitosta saaneet  makuelämykset laadukkaissa puitteissa.

Myös Sporttibaari Jatkoaika on remontoitu, ja sen upea terassi kutsuu jälkipeleihin golfkierroksen päätteeksi. Kaupan päälle saat hienot näkymät Valkjärvelle. Aivan Valkjärven rannasta löytyy myös aivan uusi Palmu-terassi.

Sporttibaari Jatkoaika.

Ravintola Puhti on urheilijoille ja liikkujille suunnattu ravintola, jonka kiitelty buffee-pöytä houkuttelee liikuntapäivän lounaalle tai illalliselle. Myös uimahallin ja – kylpylän yhteydessä oleva Pihkalan kahvila on monen Vierumäen kävijän vakiopaikka. Samalla voit vierailla uimahallissa, jossa pääsee uimaan 25 m kuntoaltaassa tai rentoutumaan viihtyisässä kylpylässä.

Liiku omatoimisesti tai ohjatusti – yksin tai porukalla

Vierumäen Liikuntapalvelut on tarkoitettu kaikenlaisille ja kaikenikäisille liikkujille, ja tavallinen kuntoilija pääsee nauttimaan samoista olosuhteista kuin huippu-urheilijakin.

Monipuolisissa sisätiloissa pääset harrastamaan lukuisia lajeja maila- ja joukkuepeleistä kuntosaleihin, luisteluun ja uimiseen. Kahden ison liikuntahallin lisäksi Vierumäellä on tilaa  joukkuepallopelejä varten, 200 metrin sisäjuoksurata, oheisharjoittelualueet, kaksi kuntosalia, telinevoimistelusali ja kaksi peilisalia.

Uudistustöiden yhteydessä Vierumäki Areena, joka soveltuu myös isojen tapahtumien pitopaikaksi, remontoitiin ja on avattu uudistettuna tänä keväänä. Myös kaksi jäähallia on kunnostettu. Tänä keväänä Vierumäki halliin tullut uudet kuntosalilaitteet ja sen testausasema on myös uudistettu.

Vierumäen kaikki  tenniskentät on myös kunnostettu ja pinnoitettu uudelleen. Ennen kesälomia avataan vielä kolme uutta tenniskenttää.  Vierumäellä on huomioitu myös padelin ystävät eikä harrastaminen jää enää säästä riippuvaiseksi. Padel-kenttiä löytyy jatkossa kaksi ulkoa ja sisältä.

Koe elämyksiä luonnossa 

Vierumäen luonto on uniikki ja sen tarjoamat liikuntamahdollisuudet ovat vetovoimaiset ympäri vuoden. Alue sijaitsee kauniissa Salpausselän harjumaastossa, mikä takaa upeat ja vaihtelevat maastot luontoliikuntaan. Merkittyjä reittejä löytyy monenlaiseen liikkumiseen; patikointiin, lenkkeilyyn, polkujuoksuun, maastopyöräilyyn ja hiihtoon.

Kesäisin Vierumäen laadukkaat latureitit muuttuvat kauniiksi ja hoidetuiksi luontoretkeily- ja lenkkipoluiksi. Vaikka golfkentällä pääsee nauttimaan luonnosta, kannattaa iltakävelyllä suunnata vielä ulkoilureiteille.

Kauniiden maisemien lisäksi reittien varrelta löytyy vaikkapa nuotiopaikkoja. Kesäisin Valkjärvi puolestaan mahdollistaa suppailun ja melonnan uskomattoman kauniissa ja tyynivetisissä olosuhteissa. Ja kesällä kaikkien pitää kokea aamu- tai iltauinti rauhallisella metsälammella.

Ulkoalueelta löytyy nurmi- sekä tekonurmipintainen jalkapallokenttä, beach volley -kenttä, toiminnallinen ulkotreenialue sekä 400 m juoksurata unohtamatta kuntoportaita, leikkipuistoja ja uimarantoja.

Vauhdista nauttivien suosikki on Kiipeilyseikkailupuisto Flowpark, joka haastaa koko perheen tai kaveriporukan “tarzanmaisiin suorituksiin”. Jos ei halua lähteä iltakierrokselle golfkentälle, tarjoaa 7-väyläinen frisbeegolfrata varmasti hauskoja hetkiä koko perheelle.

Vierumäellä sijaitseva Suomen Urheiluopisto on myös Suomen Olympiakomitean virallinen harjoitus- ja valmennuskeskus. Urheilukeskus haluaa olla jatkossakin voimakkaasti urheilun asialla ja tuottaa laadukkaita valmennus-, leiritys-, lajikehitys- ja koulutuspalveluita eri kohderyhmille. Tästä hyötyy myös perusharrastaja.

Vierumäellä voi kokea liikkumisen iloa samoissa olosuhteissa kuin maailman huiput ja haluttaessa voi myös testata kuntoaa parhaiden liikunta- ja terveysalan ammattilaisten johdolla. 

Kuntotestien avulla saa kattavan tietopaketin kuntotasosta ja eväitä fyysiseen jaksamiseen sekä elintapojen parantamiseen. Kuntotestauspalveluissa voi esimerkiksi skannata kehon InBody-mittauksessa tai saada analyysin peruskunnosta polkupyöräergometrin avulla.

Vierumäkeä on helppo lähestyä

Vierumäen Luontoliikuntakeskus on erikoistunut luonto- ja retkeilyopastukseen, ja sieltä löytyy tietoa luonnon tilasta ja luontoliikuntavälineiden vuokrauspiste. Vuokrattavana on sähköfatbikeja, sähköttömiä maastopyöriä, Jopoja, SUP-lautoja, kanootteja, frisbeegolfkiekkoja sekä karttoja.

Monipuoliset majoitusvaihtoehdot takaavat että niin Isolle kuin pienelle porukalle löytyy sopiva majoitus. Saatavilla on mökkejä, huoneistoja ja hotelleja. Valinnanvaraa on paljon vaatimusten ja kukkaron ehdoilla. 

Vierumäki sijaitsee vain reilun tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta ja vain 30 kilometriä Lahdesta. Heinolan eteläpuolellla sijaitsevaan Vierumäkeen on helppo tulla ja alueelle sopii niin lyhyemmän kuin pidemmän irtioton kohteeksi.  

Loistava kahden kentän yhdistelmä

Vierumäki tarjoaa golfareille kaksi hienoa kenttää ja erinomaiset harjoitusolosuhteet.  Kaksi kenttää täydentävät ainutlaatuisesti toisiaan ja tarjoavat laadukkaat golfelämykset. 

Vuonna 2006 avattu Cooke-kenttä on maamme ehdotonta eliittiä golfkenttien joukossa. Kentän suunnitelleen Graham Cooken periaatteena on, että golfin pelaamisen ilo tulee olla yhtäläinen kaikille pelaajille pelaajan taitotasosta riippumatta. Vierumäellä hän on onnistunut tavoitteessaan erittäin hyvin. 

Cooken suunnittelemat kentät haastavat yhtä lailla niin huippupelaajat kuin tavalliset golfin harrastajat. Kun valitsee itselleen sopivan tiiausalueen,  väylistä voi nauttia niin aloittelijat kuin ammattilaisetkin.  

Cooke-kenttää voidaan luonnehtia väljiksi. Väljyys voi tuoda jopa liiallista turvallisuuden tuntua, sillä väylistä löytyy muotoiltuja ääriviivoja sekä hienoisia kumpuja ja syvennyksiä. 

Haastetta viheriöille tuloon luovat oivallisesti sijoitetut hiekkaesteet. Kentällä sijaitsevat isot hiekka-alueet ovat kentän erityispiirteitä ja ne ovat hieno vastakohta huolitelluille viheriöille ja peliväylille. Viheriöt ovat loivasti kumpuilevia ja niillä on paljon lippujen sijoittelumahdollisuuksia.

Cooke-kentän taukokahvilana 9 Minutes Break Bar on tunnettu hyvistä tarjoiluistaan, joten yhdeksän reiän jälkeen kannattaa suoda itselleen pieni lepohetki.

Urheiluopiston maille jo 1988 rakennettu Classic-kenttä on antanut ensimmäisen golfelämyksen tuhansille golfharrastajille. Kentän on alunperin suunnitellut ruotsalainen Jan Sederholm. 

Classic on rakennettu hiekkapohjaiseen mäntymetsään. Kaunis ja haastava kenttä kuivuu keväisin poikkeuksellisen nopeasti pelikuntoon tarjoten usein jopa seitsemän kuukauden mittaisen pelikauden.

Vuosina 2014-2018 kentällä toteutettiin mittava perusparannusprojekti, jonka myötä kentän pelattavuus sekä ilme kohenivat huomattavasti. Perusparannuksen suunnitelmasta vastasi brittiläinen Martin Ebert Mackenzie & Ebert -toimistosta.  

Kenttä vaatii lyönneiltä tarkkuutta ja suunnitelmallisuutta. Pisin mahdollinen draivi ei takaa parasta mahdollista lopputulosta. Jo pidemmälle ehtineet pelaajat voivat ottaa kentällä tietoisia riskejä, mutta kierroksen voi myös perustaa tarkkoihin lähestymislyönteihin.

Classic-kentän taukokahvilana toimii 7 Minutes Break Bar. Classic-kentän vieressä sijaitsee par-3 harjoituskenttä Coach. Yhdeksänreikäinen Coach-kenttä tarjoaa ihanteelliset mahdollisuudet golfin pelaamisen harjoitteluun oikeanlaisessa ympäristössä.

Golfin harjoittelu on Vierumäellä mahdollista laadukkailla harjoitusalueilla. Molemmilla kentillä on omat ranget ja lähipelin harjoittelualueet. Lisäksi Classic-kentän yhteydessä on useita bunkkeri- ja chippialueita harjoitteluun. Yhteensä eri harjoittelualueita on kahdeksan.

Vierumäellä pelataan golfia läpi vuoden. Golfin talviharjoittelukeskus sijaitsee Vierumäkihallissa ja keskuksesta löytyy lähipelialueet ja lyöntipaikat. 

Majoitus-, ravintola- ja golfpakettien varaukset
Vierumäki Sports Oy
0300 870 870
www.vierumaki.fi