Tunisian tunnelma ja laadukas golf houkuttelevat lomailijoita

Tunisia on lomailijalle hieno yhdistelmä modernia ja mennyttä aikaa. Sääolosuhteet ovat pelaamiselle erinomaiset ja all inclusive -hotellit takaavat vaivattoman loman. Tunisian golfkohteissa pääsee nauttimaan hyvälaatuisesta golftarjonnasta edullisilla hinnoilla.

Tunisian lomatarjonta ja aurinkoiset golfkentät löytyvät yllättävän läheltä, sillä suoralla lennolla Helsingistä lentomatkaa Afrikan pohjoisosaan on vain nelisen tuntia. Syksyn harmaudesta on vain lyhyt siirtymä Tunisian upeisiin maisemiin ja hyväkuntoisille kentille. 

Tunisian lomakaupungit houkuttelevat golfin lisäksi erityisesti mainiolla pelisäällä sekä aidolla tunnelmallaan. Tärkeä syy suosioon on varmasti aurinkoinen, mutta ei liian helteinen sää. Golfia pelataan ympäri vuoden hyvissä olosuhteissa, koska talvellakin pääsee nauttimaan yli 20 asteen lämpötiloista.

Ensikertalainen voi jopa yllättyä, sillä tunnelma välimerellisissä ympäristössä ei heti vastaa perinteistä mielikuvaa Afrikasta. Upeat hiekkarannat sekä golfkenttien kauniit oliivilehdot kumpuilevine muotoineen ihastuttavat heti vehreydellään. Meressä voi uida pitkälle syksyyn asti.

Kun painottaa lomakohteen valinnassa edullista hintatasoa, nousee Tunisian arvo potentiaalisena golfkohteena entistäkin korkeammalle.

All inclusive -hotellit takaavat vaivattoman lomailun

Välimeren vaikutus on Tunisissa vahva ja kulttuurista löytyy paljon itämaista eksotiikkaa maustettuna afrikkalaisella elämänmenolla. Tunisian lomakeskusten hotellialueilla viihtyy pelipäivän jälkeenkin, ja golfviikon ohjelmaan voi kuitenkin lisätä helposti sopivan määrän paikallisia nähtävyyksiä. Tarjolla on myös hyvät mahdollisuudet tehdä ostoksia.

Maan ruoka- ja juomakulttuuri on jäänyt turhan vähälle huomiolle. Se on hieno yhdistelmä arabialaista, välimerellistä ja ranskalaista keittiötä. Ravintoloiden listoilla on lisäksi paljon meren antimia ja maistuvia kasvisruoka-annoksia.

OnGolf tekee tulevalla talvikaudella matkoja niin Soussen läheisyydessä sijaitsevaan suosikkikohteeseen El Kantaouiin kuin Hammametin Citrus Golfiin. Valinta kohteiden välillä on haastava, koska molemmat tarjoavat peliviikolle erinomaisia golfelämyksiä ja hyvää lomafiilistä.

Hotellin sisäpihalla on viehättävä puutarha- ja uima-allasalue.

El Kantaouissa riittää aktiviteetteja 

Port El Kantaoui on Soussen moderni loma-alue, jossa sijaitsee myös OnGolfin neljän tähden Iberostar Diar El Andalous hotelli. All inclusive -hotelli sijaitsee upean hiekkarannan äärellä, lyhyen kävelymatkan päässä golfkentältä ja satama-alueelta.

”Juuri uudistettu hotelli tarjoaa lomailijalle rentoutumiseen rannan ja uima-altaiden lisäksi myös kauniin puutarhan kukkaloistoinen. Ennen illallisnautintoja voi nauttia Välimeren näkymistä tai suunnata spa-alueelle ja hammamiin”, kertoo OnGolfin toimitusjohtaja Tuomas Kiiskinen, joka vahvistaa Tunisian suosion vahvan nousun. 

Hotellista löytyy kolme ravintolaa; yksi tarjoilee aasialaista, toinen tunisialaista ruokaa ja kolmas italialaista ruokaa. Huoneet on sisustettu raikkaasti ja kaikissa huoneissa on parveke tai terassi ja ilmainen wifi. Aktiivisen lomailijan ei tarvitse olla toimettomana, mikäli haluaa golfkierroksen lisäksi kokeilla myös muita liikuntaharrastuksia.

 ”Yksi tärkeä tekijä Tunisian suosiolle golfkohteena on myös rauhallisuus. Kentillä on tilaa ja ne ovat hyvässä kunnossa.”

El Kantaoui Golf Club, Tunisia
Välimerelliset näkymät rantabaarista ovat upeita. 

Vaihtelevia väyliä postikorttimaisemissa

El Kantaouissa on Panorama ja Sea-kenttien 36 väylän lisäksi hyvät harjoitusolosuhteet.  Ensimmäisen 18 väylää avattiin 1980 ja golfkeskus laajeni kahden kentän kokonaisuudeksi 1990-luvulla.

Sekä Panorama että Sea ovat leppoisia lomakenttiä. Erityisesti Panorama-kentän kukkuloilta on hulppeat näkymät ja se on pituudeltaan hieman Sea-kenttää lyhyempi. Sea on puolestaan muodoiltaan tasaisempi, mutta varsinkin sen takaysillä löytyy kiehtovia reikiä. Nimensä mukaisesti Sea vie pelaajan myös aivan Välimeren rantaan muutaman väylän ajaksi. 

”El Kantaoui sopii kaiken tasoisille harrastajille. Peli etenee hyvin, mutta vesiesteet ja viheriöalueet eivät päästä helpolla kokeneempaakaan pelaajaa.”

Läheisessä Soussen kaupungissa on tarjolla perinteistä arabialaisesta tunnelmaa vuosisatojen takaa. UNESCO onkin nimennyt linnoituskaupungin yhdeksi maailmanperintökohteeksi. Se onkin yksi parhaiten säilyneistä merellisistä arabilinnoituksista. 

Yli kolme tuhatta vuotta vanhasta kauppakeskuksesta löytyvät vanha arabialainen maailma kauppakujineen ja modernit lomahotellit sulassa sovussa.  

Soussen ja Hammametin kaupunkien ympäristöstä löytyy Tunisia eturivin kenttätarjonta.

Monipuolinen Citrus Golf tarjoaa elämyksiä ja haasteita

Pääkaupunki Tunisin ja Soussen puolessa matkassa sijaitsevassa Hammametin satamakaupungissa on myös mainio golftarjonta. Citrus Golf on 45-reikäinen Ronald Freamin suunnittelema golfkeskus, jonka kahden 18-reikäisen kentän lisäksi alueella on yhdeksän reiän par 3 -kenttä sekä hyvät harjoittelumahdollisuudet.

”Kevään tarjontaan tulevan Citrus Golfin kentät ovat hieman erityyppisiä. Les Oliviers –kentän etuysi kulkee kauniissa ja tasaisessa oliivilehdossa, kun taas takaysi kiemurtelee helposti kuljettavien kukkuloiden rinteillä”, Kiiskinen kertoo.

”La Foret -kenttä on puolestaan haastavampi. Mäkisemmässä maastossa alusta loppuun kulkeva kenttä on maisemiltaan vaikuttava ja tarjoaa pelaajilleen myös mietittävää. Kun valitsee itselleen sopivat tiit, viihtyy molemmilla kentillä kaikentasoiset pelaajat.”

Citrus Golf Club, Tunisia

Monastirin lentokentältä tunnin matkan päässä Hammametissa sijaitseva all inclusive -merenrantahotelli toimii OnGolfin pelimatkojen tukikohtana. Muutaman kilometrin Hammametin satamakaupungin ulkopuolella sijaitseva valloittava 4-tähden hotelli Sentidon Phenicia on laadukas ja rauhallinen. Se sijaitsee aivan rannan välittömässä läheisyydessä ja hotellialue on täynnä erilaisia aktiviteetteja.

Golfkentälle on kymmenen minuutin matka ja se taittuu näppärästi shuttle-kuljetuksella. Hammameth on idyllinen ja perinteinen lomakaupunki, jossa kannattaa vierailla golfpäivän pääteeksi. Hammamet on tunnettu kylpylöistään ja Tunisian upeimmista hiekkarannoista. 

Ravintolat tarjoavat meren antimia. 

OnGolfin pelimatkat Tunisiaan

OnGolf-matkalla kaikki on valmiiksi järjestetty ja voit keskittyä täysillä golfaamiseen. Kaikilla matkoilla on vetäjänä paikalliset olosuhteet hyvin tunteva suomalainen kokenut golfaaja.

OnGolf tekee matkoja Soussen El Kantaouiin syksystä lähtien. Hammametin matkat tulevat ohjelmaan kevätkaudella. Katso lisätietoja www.ongolf.fi

Viikon pelimatkan hintaan sisältyy

  • suorat lennot Nouvelairin reittilennoilla
  • golfbägin kuljetus lennolla
  • lentokenttäkuljetukset kohteessa
  • Soussen majoitus hotelli Iberostar Diar el Andalous 
  • All inclusive 
  • Joulu- ja uudenvuoden matkalla juhlaillalliset
  • 6 green feetä/vk El Kantouin kahdella kentällä
  • suomalaisen golfmatkanvetäjän palvelut

Hintaan ei sisälly

  • golfkenttäkuljetukset (kävelymatka tai siirtyminen taksilla)

Lähdöt: 11.10.-15.11.2019 

Hinnat: alk. 1 vko 990,- ja 2 vkoa 1590,- / 20.12. ja 27.12. lähtöjen hinnat 1 vk 1295,- ja 1890,- 2 vk

www.ongolf.fi

Kevätkauden matkat Hammametiin myyntiin lokakuun alussa!