Treenaaja.fi

Yhdessä kohti tavoitteellisempia treenejä 

Miten motivoida golfareita harjoittelemaan myös viikkoharjoitusten ulkopuolella? Millä tavoin voisimme jakaa treeniohjeita ja ohjata itsenäistä harjoittelua paremmin? Mitkä asiat saisivat pelaajan keskittymään omatoimiseen harjoitteluun? Miten treenejä kannattaisi organisoida viikkoharjoituksissa ja niiden ulkopuolella? Voisimmeko mitata harjoittelun onnistumista jollakin tavoin? Olisiko mahdollista luoda yhteinen linja harjoittelulle? Voisiko harjoittelukulttuuria kehittää seurojen yhteistyön avulla? Miten voisimme luoda valtakunnallisen treeniyhteisön? 

Näitä kysymyksiä saattoi usein kuulla pari vuotta sitten Lakesiden Golfin rangella junnutreenien jälkeen.  Junioritoimikunnan PJ Jukka Nieminen ja Pro Tuomas Seppälä pohdiskelivat mahdollisuuksia omatoimisen golfharjoittelun kehittämiseksi ja siihen kannustamiseksi. Monet juniorit kävivät aktiivisesti viikkoharjoituksissa, mutta vapaa-ajalla treeni-intoa ei tuntunut löytyvän. Tästä syystä kehittymistä ei tapahtunut niin nopeasti kuin oli odotettu, ja tämä tuntui tuskastuttavan osaa junioreista. Rangeharjoittelu vaikutti tylsältä ja tarpeettomalta. Haettiin kasa palloja, lyötiin ne sinne tänne sen suuremmin keskittymättä, ja lähdettiin kotiin. Täyttä ajanhukkaa? Ei tietenkään. Mukavaa ajanvietettä? Mahdollisesti. Kehittävää lajiharjoittelua? Ei sinne päinkään.  

Tältä pohjalta lähdimme kehittämään Treenaaja.fi:tä. Muutaman demoversion, erehdyksien ja pienten onnistumisten, sekä tuntien keskustelevan yhteistyön jälkeen meillä on tarjota teille kaikille avoin verkkoalusta oman pelinne kehittämiseen. Ehdoton ykköstavoitteemme on motivoida golfareita ikään tai tasoitukseen katsomatta treenaamaan tavoitteellisesti ja kehittävästi, kulutti sitten aikaa rangella paljon tai vähän. Koemme, että monella seuralla on hienoa toimintaa omien treenien suunnittelemiseksi ja harjoittelun organisoimiseksi. Valtakunnallisella laajuudella paukut tuntuvat menevän hieman hukkaan, sillä useat seurat tuntuvat puuhaavan omia pieniä hankkeitaan, jolloin tehdään monta kertaa asioita, jotka voitaisiin mahdollistaa yhteistyöllä. Keskittämällä ja koordinoimalla treenitoimintaa voisimme kaikki harjoitella fiksummin, löytää parhaat yhteiset toimintatavat ja näin saada tulevaisuudessa maailmalle entistä enemmän suomalaisia huippupelaajia. 

Syksyllä ulkokauden lopun alkaessa häämöttää käärimme hihat ja tuplasimme tiimimme. Jukan ja Tuomaksen avuksi liittyivät Jonne Pihlanen ja Altti Hiironen. Pieni, mutta sinnikäs tiimimme sisältää asiantuntijuutta niin digitaalisten palveluiden muotoilusta, ohjelmistotuotannosta, kuin myös golfista. Jukka, Jonne ja Altti työskentelevät päivätöissä Goforella, Futuricella ja Profit Softwarella. Tuomas toimii opettavana prona Lakeside Golfissa. Treenaajan suunnittelu kartuttaakin kaikkien osaamista vapaa-ajalla ja viikonloppuisin. 

Treenaajan visio muodostui pala palalta valmiiksi tuotteeksi; Treenaaja.fi-verkkoalustaksi, joka tarjoaisi yksilölle väylän oman pelinsä kehittämiseen ajasta ja paikasta riippumatta, seurojen ja proiden tarpeita unohtamatta. Treenaaja toimii älypuhelimen verkkoselaimessa ja kiinnittämällä sivuston koti- tai aloitusnäyttöön pääsee nauttimaan sovellusmaisesta käyttökokemuksesta ilman etsiskelyä sovelluskaupassa. Teknisessä mielessä Treenaaja pohjautuu Googlen tarjoamiin pilviteknologioihin. 

Treenaaja.fin pohjaksi Tuomas suunnitteli kattavan kymmentasoisen treenikirjaston, jonka Jonne ja Altti toteuttivat älykkääksi peliksi, joka tarjoaa golfarille treenejä valitsemiensa harjoitusteemojen pohjalta pitäen riman sopivalla tasolla koko ajan. Treenikirjaston apureiksi rakensimme seurakirjastot ja pron sisällöt.  Seurakirjasto mahdollistaa seuran oman treenikirjaston luomisen, tallentamisen ja jakamisen keskitetysti jäsenille ja vieraspelaajille Treenaaja.fi:n kautta. Hyvinä esimerkkeinä tästä ovat Nurmijärvi Golfin ja Lakeside Golfin projektit seuran treenipankin digitalisoimiseksi. Usein prolta saadut opit voivat unohtua nopeasti. Pron sisällöt toimii kanavana pron ja oppilaan välillä. Oli sitten kyse aloittelijakurssista, yksilöopetuksesta tai 

ryhmästä, pro voi tallettaa omat treeninsä Treenaaja.fihin ja jakaa sisältöä helposti avainsanojen avulla. Näin pron omat sisällöt pysyvät myös keskitetysti tallessa ja löydettävissä. Pron on siis helppo räätälöidä ja päivittää harjoittelusisältöä omille opetusryhmilleen ja yksilöilleen. Touko-kesäkuussa tuomme verkkoalustalle suoritettavaksi monipuolisia palkintomitaleja. Kesäkuussa lanseeraamme pelillistetyn treenikirjastomme pariksi golfarin fysiikkaa ja liikkuvuutta käsittelevän materiaalipaketin. Tulevaisuudessa haluamme myös kehittää harjoitteludatan laskentaan keskittyviä toimintoja, jotka tarjoavat mahdollisuudet vieläkin ammattimaisemmalle harjoittelulle ja tilastoinnille. 

Kumppaniseurojamme ovat tällä hetkellä Lakeside Golf, Nurmijärvi Golf, Pirkanmaan Golf, Messilä Golf, Oulujokilaakson Golf ja Nakkila Golf. Etsimme mukaan uusia kumppaniseuroja osaksi treeniyhteisöämme.  Kumppaniseurojen sisällöntuottajat ja prot saavat veloituksettomat tunnukset ja pääsevät näin keskittämään harjoitusmateriaaliaan Treenaaja.fihin. Kumppaniseurojen jäsenet nauttivat myös edullisemmista jäsenyyshinnoista. Tarjoamme kaikille käyttäjille 14 päivän veloituksettoman kokeilujakson, jonka jälkeen henkilökohtaisen jäsenyyden voi ostaa 60 päivän tai 365 päivän pituisena. 60 päivän jäsenyys kustantaa kumppaniseuran jäsenelle 19,90€ (ovh. 29,90€) ja 365 päivän jäsenyys 49,90€ (ovh. 69,90€). Toivotamme sinut tervetulleeksi joukkoon! Luo ilmainen tili ja löydä avaimet parempaan peliin! 

Golfterkuin, Treenaaja-tiimi – Jukka, Tuomas, Jonne ja Altti 

Treenaaja.fi