Top 5 huomiot olympialaisista

Uusimmasta Fore! -lehdestä 4/16 voit lukea kattavan paketin Rion olympialaisista. 

Nämä olivat TOP 5 huomiomme olympialaisista:

1. Pelaajien arvostus kilpailua kohtaan

Pelaajat tekevät kilpailun. Rion olympialaisissa ei nähty murjottavia golfareita. Sen sijaan nähtiin jopa normaalia tunteikkaampia kisaajia, jotka pelasivat omalle isänmaalleen. Sosiaalinen media oli pelaajien puolelta täynnä positiivista palautetta kisaa kohtaan.

2. The Olympic Golf Course voi nousta klassikoksi

Kentän brändin ja uskottavuuden rakentaminen ilman historiaa ei ole helppoa. Suunnittelija Gil Hanse teki kuitenkin uskomatonta työtä rakentaessaan luonnonsuojelualueelle kokonaisuuden, jota arvostivat oikeastaan kaikki paitsi luonnonsuojeluaktivistit. Kenttä oli sopivissa määrin haastava, mutta silti täysin ympäristön ehdoilla tehty.

Olympic Games 2016 Golf

3. Golfbuumin kannalta elokuu oli huono ajankohta

Jotta kerrannaisvaikutukset golfin suurten katsojamäärien suhteen Suomessa olisi voitu hyödyntää parhaalla tavalla, ei elokuu ollut välttämättä otollisin ajankohta kisan pelaamiselle. Lajin pariin tulee varmasti vielä syksyn aikana paljon uusia kokeilijoita, mutta syksy on keskimäärin harvinainen ajankohta aloittaa tätä upeaa harrastusta.

4. Suomalaisten esiintyminen olympialaisissa

Pelillisesti suoritukset olivat varsin odotettuja. Suuria onnistumisia ei nähty, mutta Mikko Ilonen sai suomalaiset edes hetkellisesti jännittämään mahdollista mitalia. Plussaa oli ennen kaikkea se positiivisuus mitä Mikko Ilonen, Roope Kakko, Ursula Wikström ja Noora Tamminen toivat omalla persoonallaan pöytään, niin haastatteluissa kuin sosiaalisessa mediassakin.

5. Roope Kakon Facebook -päivitys

Roope Kakko ei välttämättä ole tullut tunnetuksi suurista kannanotoistaan. Roope latasi kuitenkin olympialaisten jälkeen Facebook -sivulleen tekstin, joka pysäytti monet ajattelemaan ja kunnioittamaan espoolaisen sanavalmiutta. Päivitys kuvasti positiivisuutta urheilua- ja kunnioitusta muita urheilijoita kohtaan. Oletettavasti moni lukijoista onkin jo törmännyt tekstiin sosiaalisessa mediassa.

Lue koko paketti Riosta: foregolf.fi/lehdet

Olympic Games 2016 Golf
Mikko Ilonen pelasi parhaimmillaan neljännellä sijalla.

Teksti: Nikke Tyry

Valokuvat: AOP