Timo Karvinen Viron golfliiton päävalmentajaksi

TEAM 2020 -olympiaprojektin tavoitteena Tokion kisat

TIMO KARVINEN VIRON GOLFLIITON PÄÄVALMENTAJAKSI

Suomen kokeneimpiin ja arvostetuimpiin golfvalmentajiin kuuluva Timo Karvinen on nimitetty huhtikuun alusta Viron Golfliiton päävalmentajaksi. Karvinen vastaan Viron golfin Olympiaprojektista, jonka tavoitteena on vuoden 2020 Tokion kesäkilpailut.

Viron Gofliitto on asettanut olympiaprojektilleen tavoitteeksi saada maalle edustaja Tokion kisoihin 2020 sekä Buenos Airesissa järjestettäviin nuorten olympialaisiin 2018.

”Tavoite on kova mutta ei mahdoton. Urheilussa pitää asettaa kovia tavoitteita, jos haluaa päästä lajin huipulle”, Viron Golfliiton puheenjohtaja Marko Kaljuveer toteaa.

“Olen vakuuttunut, että Timo Karvinen on oikea valmentaja johtamaan projektiamme ja nostamaan Viron golf uudelle tasolle.”

Viron Golfliiton TEAM 2020 –olympiaprojektiin kuuluu pelaajia kolmesta eri ryhmästä: miehet, alle 18-vuotiaat ja alle 15-vuotiaat. Maan Golfliitto näkee lajin paluun olympialaisten ohjelmaan suurena mahdollisuutena kasvattaa lajin suosiota ja harrastajamäärää.

Kesällä 2016 Karvinen on mukana Viron maajoukkueleireillä sekä maajoukkueen mukana Tallinnassa pelattavissa miesten henkilökohtaisissa EM-kilpailuissa ja syyskuun MM-kisoissa Meksikossa.

”Viron golfissa on paljon potentiaalia. Ensi vaikutelma pelaajista on ollut positiivinen. Lajin perustaidot ovat varsin korkealla tasolla, mutta päivittäisen harjoittelun intensiteetti ja kyky haastaa itsensä pitää nostaa uudelle tasolle”, toteaa Timo Karvinen.

”Tarvitaan omistautumista, kärsivällisyyttä ja uskoa omaan osaamiseen niin tuloksia syntyy.”

Vuodesta 1995 golfvalmentajana toiminut Karvinen on työskennellyt päävalmentaja aikaisemmin mm. Suomen, Guatemalan ja Sveitsin Golfliitoissa. Neljän Sveitsissä vietetyn vuoden jälkeen hän palasi Suomeen Espoo Golfakatemian päävalmentajana loppuvuodesta 2014. Karvinen jatkaa edelleen työtään Espoon Golfseurassa ja valmentaa myös Suomen Golfliiton Talenttiryhmässä.

Karvinen toimi valmentajana, kun Suomi saavutti vuonna 1998 maan ensimmäisen EM-mitalin (21-vuotiaat pojat). Sveitsin maajoukkueen hän luotsasi vuonna 2011 EM-hopealle.

Virossa on yhdeksän golfkenttää ja lajin harrastajia noin 3000. Maan paras ammattilainen Mark Suursalu pelaa Euroopan kolmostason pohjoismaista Nordic Leagueta.

Lisätietoa:

Marko Kaljuveer, Viron Golfliitto, puheenjohtaja, marko@golf.ee, puh. +372 501 6425

Timo Karvinen, Viron Golfliitto, päävalmentaja, timo@timokarvinen.com, puh. 040-9363663

Teksti Lehdistötiedoite 6.5.2016