Tiger Woods – yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä golfpelaajista

Vuonna 1975 syntynyt Eldrick Tont Woods, paremmin tunnettu nimellä Tiger Woods, on yksi niistä harvoista golfpelaajista, jonka nimen kuka tahansa tietää ja tuntee. Siitä lähtien, kun hänestä vuonna 1996 tuli professionaalinen pelaaja, on hän rakentanut itselleen uskomattoman golfuran. Lisäksi hän on perustanut Tiger Woods Foundation -nimisen säätiön, jonka pääasiallinen tehtävä on tukea vähäosaisia lapsia. Woods omistaa myös golfkenttäsuunnitteluyrityksen nimeltä Tiger Woods Design, joka nimensä mukaisesti suunnittelee golfkenttiä. Yritys avasi ensimmäisen kenttänsä Meksikoon vuonna 2001 ja nykyään kenttiä löytyy aina Dubaista Havaijiin saakka!

Lapsuus ja selitys lempinimen takana

Tiger Woods syntyi vuoden lopussa 30. joulukuuta Cypressissä Kaliforniassa afroamerikkalais-thaimaalaisperheeseen. Hän oli perheen ainoa lapsi, mutta hänellä oli sisaruspuolia isänsä aiemmasta avioliitosta. Golfuransa tämä urheilijatähti aloitti jo nuorena: Woodsin isä opetti hänelle golfausta jo ennen kahden vuoden ikää. Lempinimen Tiger hän sai isänsä sotilaskaverin mukaan kunnioituksena häntä kohtaan, jota myös kutsuttiin Tigeriksi.

Woods osoitti taitonsa jo nuoressa iässä voittaessaan yhteensä viisi maailmanmestaruutta nuorten sarjoissa. Woods oli 16-vuotiaana maailman nuorin pelaaja koskaan PGA-kiertueella, joka on sekä maailman arvostetuin että korkeatasoisin golfkiertue. Ei niin yllättävästi, hän sai myös stipendin Stanfordin yliopistoon ja viettikin siellä kaksi vuotta opiskellen taloustiedettä vuosina 1994-1996. Ensimmäisenä vuotenaan ammattilaispelaajana, vain 21-vuoden iässään, hän voitti kaksi PGA-turnausta. Hänestä oli epäilemättä kuoriutumassa kaikkien aikojen huippupelaaja, eikä aikaakaan, kun hänellä oli hallussaan ensimmäisenä golfpelaajana ikinä kaikkien neljän ammattilaisten major-turnauksien tittelit. Yhteensä uransa aikana hän on voittanut 15 major-turnausta sekä 82 PGA Tourin kisaa. Ei siis ihme, että Tiger Woodsilla on myös suuri fanijoukko! Jotkut golfpelaajat ovat niin taitavia, että ihmiset ovat valmiita veikkaamaan heidän puolestaan esimerkiksi Unibet vedonlyönti -kaltaisten sivustojen kautta! Myös Tiger Woodsin superfani James P. Adducci löi vetoa hänen puolestaan ja voitti enemmän rahaa, kuin osasi ikinä kuvitella.

Loukkaantumisia matkan varrella

Vaikka golf rauhalliselta lajilta kuulostaakin ja vaikuttaakin, ei myöskään Woods ole säilynyt ilman tapaturmia ja pelitaukoja. Jo vuonna 1994 Woods kävi läpi ensimmäisen leikkauksensa, kun hänen polvensa oireili. Polvi operoitiin taas uudestaan vuosina 2002 ja 2008 ja pari vuotta sen jälkeen vuonna 2010 alkoivat niskakivut ja akillesvaivat. Lisäksi Woods alkoi kärsiä hermopinteestä ja joutuikin olemaan pelitauolla selkäleikkausten takia useamman kerran.

Vastoinkäymiset jäivät kuitenkin vain vastoinkäymisiksi ja hän jatkaa golfuraansa yhä edelleen tänäkin päivänä.