Suomen parhaan golfkentän viheriöt uusitaan siirtonurmella – Kytäjä Golf haluaa nostaa pelaamisen laadun uudelle tasolle

Maamme johtava golfkeskus Kytäjä Golf on päättänyt uudistaa South East -kentän kaikki 18 viheriötä uudella Espanjasta tuotavalla siirtonurmella. 350 000 euroa maksava viheriöiden kunnostustyö on yksi ensi kauden suurimpia golfkenttäinvestointeja maassamme.

“Kytäjä Golfin tavoitteena on vahvistaa paikkansa maamme parhaana golfkeskuksena ja varmistaa että osakkaiden ja kentällä vierailevien pelikokemus on jatkossa ainutlaatuinen”, toteaa Kytäjä Golfin toimitusjohtaja Jukka Koivu.

Hyvinkään läheisyydessä sijaitsevalla Kytäjällä on kaksi 18-reikäistä golfkenttää ja sen SE-kenttä on arvostettu monessa kansainvälisessä kenttärankingissa Suomen ykköskentäksi. Viimeisten kausien aikana kentän viheriöiden kunto ei ole kuitenkaan ollut Kytäjän kovien laatuvaatimusten tasolla.

“Kytäjällä on selkeä tavoite nostaa pelaajien kokonaiselämystä, ja haluamme aloittaa kehitystyöt viheriöistä. Ne ovat golfarille tärkein osa pelikokemusta ja kentän kuntoa.” 

Kytäjä Golf luottaa viheriöiden uudistamisprojektissa alan johtavan yrityksen, espanjalaisen Novogreenin ammattitaitoon. Novogreen on toimittanut nurmea mm. Euroopan parhaisiin golfkeskuksiin lukeutuvien Valderraman ja PGA Catalunyan kentille sekä Real Madridin jalkapallostadionille Santiago Bernabéulle.

“Aiemmin käytetyn nurmilaadun heikko saatavuus johti siihen, että viheriöt päätettiin korvata siirtonurmella”, kertoo Kytäjä Golfin kenttämestarina kesällä 2019 aloittanut Antti Koskela. 

“Uuden heinälajin hoidettavuus vastaa myös paremmin kentän ominaisuuksiin ja toivottuun hoitotasoon.”  

Espanjasta tuodaan Suomeen 14 rekka-autollista siirtonurmea, jolla korvataan kaikkiaan 15 000 neliötä viheriöalueita.

Myös kenttäkonsultti Janne Lehdon johdolla kauden 2019 aikana tehty selvitys tukee päätöstä, jonka mukaan järkevintä ja samalla kustannustehokkainta on tuoda viheriöalueille kokonaan uusi siirtonurmi Espanjasta.

Viheriöt uusitaan toukokuun aikana ja kentälle päästään pelaamaan alustavan aikataulun mukaan heinäkuun alussa. Pohjoismaissa on toteutettu vastaava operaatio onnistuneesti niin Ruotsissa kuin Norjassa.

Lähde: Tiedote

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia

Comments are closed.