Samooja Suomen PGA:n Vuoden pelaajana

Ammattilaisgolfjärjestö Suomen PGA jakoi vuotuiset palkintonsa Helsingissä järjestetyssä gaalatilaisuudessa. Palkintoja jaettiin kaikkiaan viidessä kategoriassa.

Vuoden pelaaja – Kalle Samooja

Uransa ensimmäisen DP World Tour -voittonsa kesäkuussa Porsche European Openissa ottanut Kalle Samooja, 34, oli PGA:n pelaajajäsenten valinta Vuoden pelaajaksi. Samoojan tunnelmat valinnan jälkeen olivat iloiset ja kiitolliset. ”Onhan tässä otettu olo, että menestystä tuolla tavalla noteerataan. Ehkä se oli nyt minun vuoroni”, Samooja totesi.

Vuoden valmentaja – Mika Piltz

PGA:n valmentajajäsenet valitsivat Mika Piltzin, 55, Vuoden valmentajaksi. Hän toimii Kalle Samoojan ja Roope Kakon valmentajana sekä luotsaa myös nuoria lupauksia Selänne & Piltz Golf Academyssä

Teaching Professional of the Year – Antti Vaalas

Opettaville ammattilaisille jaettava palkinto jaettiin Peuramaa Golfissa toimivalle Antti Vaalakselle. Pitkän päivätyön suomalaisessa golfissa tehnyt Vaalas, 56, on vuosien saatossa työskennellyt muun muassa Kytäjä Golfissa, Pickala Golfissa ja Karelia Golfissa.

PGA Suomi -palkinto – Markku Mäkitalo / Alastaro Golf

Suomalaisen ammattilaisgolfin eteen tehdystä työstä jaettava palkinto ojennettiin Markku Mäkitalolle ja Alastaro Golfille. Timberwise Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimiva Mäkitalo, 72, on järjestänyt Alastaro Golfissa useana vuonna Nordic Leaguen osakilpailun, Timberwise Finnish Openin.

Sigge Nyström -palkinto – Peter Hagström

Golfopettajan työn ja arvojen vaalimisesta jaettava palkinto annettiin Peter Hagströmille. Vuodesta 1989 golfvalmennuksen parissa toiminut Hagström, 62, oli kuin puulla päähän lyöty, kun hän kuuli palkinnosta. ”Ensin olin varmasti kymmenen sekuntia hiljaa. Kun sain sanan suustani, en osannut muuta sanoa kuin kiitos. Onhan tämä aivan järjetön kunnia”, Hagström myöntää.

Kuva: Getty Images