Matilda Castrenin kiireet lisääntyivät

Matilda Castren löi itsensä toden teolla viime kaudella läpi. Menestys mahdollistaa lisäpanostuksia, mutta se tuo tullessaan myös paineita. FORE!:n Minni Blomqvist-Kakko tavoitti kiireisen Matildan kauden alkumetreillä.

”Viimeiset viikot ovat olleet aika kiireisiä. Ensin kotikisa San Diegossa ja sitten kauden ensimmäinen major  Palm Springsissä. Sen jälkeen pari päivää Miamissa sponsori Locktonin golfpäivässä. Nyt on parin päivän tauko kotona ja sitten seuraavaan kisaan Havaijille. Kyllä tämä kausi nyt tästä lähtee rullaamaan ja tahti tiivistyy”, Castren ynnäili. 

Miten elämä on muuttunut kuluneen vuoden aikana?

Paljon on muuttunut uran kannalta, mutta muuten olen ihan samanlainen ihminen. Golfin kannalta oli enemmän epävarmuutta vuosi sitten. Oli todella tiukka paikka, kun piti pelata hyvin, että pääsee rankingissa ylöspäin, jotta pääsee loppuvuoden kisoihin. Oli stressaava alkukausi, eli sen puolesta oli aika todella erilainen fiilis. Nyt on vähän erilaisia stressitekijöitä, kun haluaa pelata hyvin ja tuoda oman parhaan pelin esiin. Paremmista lähtökohdista startataan kuitenkin. 

Onko valmennustiimissä uusia tuulia?

Aloitin tammikuussa uuden fysiikkavalmentajan kanssa ja tuntuu, että nyt on sellainen taloudellinen tilanne, että on mahdollista palkata hyvä valmentaja. Tehdään paljon samoja juttuja, mitä on ennenkin tehty, mutta tein alkuun TPI-testin, jonka mukaan katsottiin kehityskohteet. En käytä monessa liikkeessä pakaraa ollenkaan, ja mulla aktivoituu tosi helposti turhaan etureisi ja takareisi. On koitettu löytää liikkeitä, jossa pakara aktivoituu. Svingissä se näkyy ihan samalla tavalla, etten ole pitkään aikaan tuntenut pakaran syttymistä golfsvingissä. Muuten tehdään perusvoimaa ja liikkuvuutta. Lonkankoukistaja menee helposti jumiin matkustuksesta ja kävelystä. Treenataan paljon nopeutta esim. speed stickillä (vauhtikeppi, ylinopeusmaila).

Onko tällä hetkellä pelissä jotain erityisiä kehityskohteita?

Lyöminen ei ole ollut ihan niin hyvää mitä haluaisin. Eri osa-alueet ovat toimineet vähän eri aikoina ja odotan, että kaikki alkaa toimimaan yhtä aikaa. 

Onko muista eurooppalaisista tullut uusia ystäviä tour-elämään hienon viimevuotisen Solheim Cup -voiton jälkeen?

Tanskalaisesta Nanna Koerstz Madsenista on tullut hyvä ystävä Solheim Cupin jälkeen. Meidän puolisot tulee myös tosi hyvin juttuun. 

Siirryit jättimäisen Wasserman-manageritoimiston riveihin alkuvuodesta. Miltä ison maailman meininki tuntuu? 

Oikeastaan mikään ei ole vielä muuttunut. Suomalaisen managerin Olli Marttisen kanssa meni kaikki tosi hyvin, mutta Wasserman tarjoaa enemmän resursseja nimenomaan täällä Amerikassa. Heillä on tosi paljon muitakin golfareita, mm. Ricky Fowler ja Tony Finau. Jos heihin ottaa yritykset yhteyttä, jotka haluaisivat PGA-pelaajan kanssa tehdä yhteistyötä, niin heillä on helppo tarjota myös samalla naispelaajaa tasa-arvon nimissä. 

Moni unelma toteutui viime vuonna, mistä on Matildan uudet unelmat tehty?

Viime kauden lopussa joku kysyi samaa, enkä oikein osannut vastata. Nyt se on kirkastunut mielessä ja voittaminen oli niin makeeta, että haluan päästä pelaamaan voitosta useammin. Ja viedä peliä sille tasolle, että voi taistella Major-voitosta. 

Miten lataudut henkisesti finaalikierrokselle isoissa kisoissa?

Kun pelasin viime vuonna San Franciscossa voitosta, niin mulla oli sellainen tunne, että mitä ikinä tapahtuukin, niin tää on mulle vain hyvä juttu. Jos voitan, se on upea juttu, ja jos en, niin se on hyvää kokemusta. Koitin ottaa kaiken sen vastaan mitä se päivä antaa. Pyrkisin lähtemään isoihin sunnuntaihin siis ihan samalla tavalla antaen itselleni mahdollisuuden. Totta kai sitä haluaa voittaa, mutta jos sitä haluaa liikaa, niin se menee helposti sellaiseksi kireilyksi ja yliyrittämiseksi. Tavoite on lähteä päivään mahdollisimman rennosti ja nauttia siitä hetkestä. 

Mitä terveisiä haluat sanoa niille nuorille, jotka tavoittelevat ammattilaisuutta ja sitä paikkaa missä sinä pelaat nyt?

Unelmoikaa isosti. Rakentakaa oma polku, uskokaa omiin unelmiin, ja muistuttakaa niistä itseänne matkan varrella. 

Harjoitelkaa ahkerasti ja muistakaa, että golf on peli, sen pitää olla kivaa, ja pitää myös nauttia. 

Golf on niin monipuolinen. Golf on antanut itselleni niin paljon. Olen saanut tutkinnon yliopistosta, hirveästi kavereita, oppinut itsestäni paljon ja koko maailmasta golfin kautta. Kyllä sitä pitää miettiä isossa perspektiivissä. Pääsee matkustamaan, tapaa monia uusia ihmisiä ja kokee hienoja asioita.

Teksti: Minea Blomqvist-Kakko    Kuva: Getty Images  

Lue lisää golftarinoita ja uutisia FORE!-lehdestä