Marsh Maílle

Törmäsimme Marsh Mailleen tietenkin sosiaalisessa mediassa ja heidän klassinen, mutta streetwear-merkkien maailmasta ponnistava ote golfhenkiseen vaatetukseen kiinnitti välittömästi huomiomme. Saimme osakkaan, Tuukka Helmisen, langan päähän ja kysyimme mistä Marsh Maillessa on kysymys.

Terve, kerro alkuun minkälainen tausta teillä on yleensä ja golfin parissa sekä miten olette päätyneet tekemään Marsh Maillea yhdessä?

Mun tausta on vaatteiden, lenkkareiden ja skeittauksen parissa. Minä ja perustajamme Janne Hauta-Aho tutustuttiin 2000-luvun alussa, kun tehtiin busimenttia omilla tahoillamme. Ostin Jannelta vaatteita ja dekkejä silloisen työpaikkani hyllyyn myyntiin. Asutaan eri puolilla Suomea, eikä olla juurikaan nähty sittemmin, kunnes muutama vuosi sitten huomattiin et meillä on hyvin samantyyppinen maku mitä tulee vaatteisiin ja ylipäätään golfin estetiikkaan. Janne pyysi mua ja Orrenmaan Juhaa yhtiökumppaneikseen rakentamaan Marsh Maillea pari vuotta sitten.

Mistä tuli inspiraatio Marsh Maillen aloittamiseeen, onko maailmalla muita vastaavanlaisia pieniä golfmerkkejä olemassa?

Maailma on pullollaan mielenkiintoisia ns. uuden ajan golfbrändejä. Toiset nichempiä ja toiset isompia. Mainittakoon isona suunnannäyttäjänä Los Angelesin ”Malbon Golf”, joka on vienyt lajia hienosti eteenpäin. Pienemmistä mainittakoon ”Metalwood Studio”.

Miten itse kuvailisitte Marsh Maillen ideaa? Oletteko mielestänne golfvaatemerkki vai golfista inspiroitunut vaatemerkki?

Marsh Maille on ennen kaikkea golfyhteisö. Mä nään et me ollaan ikään kuin golfklubi, johon kaikki ovat tervetulleita. Huomattiin, et samanhenkistä jengiä löytyy tosi paljon ympäri maailman. Ollaan tutustuttu mahtaviin ihmisiin niin Euroopassa kuin mantereen toisenkin puolen. Jokainen rakastaa golfia ja suhtautuu lajiin rennosti, mut valtavalla intohimolla. Yhteisö on kasvanut valtavaksi, ja siinä on myös paljon ihmisiä golf industryn sisältä. 

Teemme yhteistyötä Lacosten kanssa ja sparraamme tiiviisti adidas golf USAn kanssa. Ollaan myös etsitty brändeille kasvoja mainoksiin yhteisömme sisältä. Järjestettiin kuluneena talvena ensimmäinen kilpailumme. Se oli virtuaalikilpailu, jota pystyi pelaamaan kaikissa Trackman-simulaattoreissa ympäri maailman. 

Mitä kysymykseesi tulee, niin meidän vaatteet ovat tarkoitettu ihan kaikille, emme varsinaisesti pidä Marsh Maillea golfille dedikoituna vaatemerkkinä. Golf on kyllä iso inspiraation lähde meille.

Mikä teitä golfin pariin vetää edelleen?

Yhden golfkierroksen sisään mahtuu koko tunnemaailman spektri. Yksi putti voi kaataa koko korttitalon – se on lajin suola.

Mihin päin maailmaa teillä on ollut myyntiä ja minkälainen vastaanotto merkillä on ollut?

Marsh Maillen tuotteita on myyty Japaniin, Yhdysvaltoihin ja useaan maahan Euroopassa. Hyvä vastaanotto on luonut uskoa, että ollaan oikealla asialla. Tällä hetkellä löytyy aika paljon uutta harrastajaa, jotka ei välttämättä löydä vaatteitaan viheriöille perinteisestä golfkaupasta.

Toimitteko pelkästään nettikaupasta käsin vai onko suunnitelmia jälleenmyyntikuvioille?

Palvelemme kotimaisia asiakkaita nettikaupasta käsin. Olemme saaneet tuotteitamme myyntiin muutamiin kivoihin putiikkeihin maailmalla, jotka sopivat brändimme imagoon. Toki avaisimme mielellämme jälleenmyyntiä Suomeenkin.

Onko Suomessa olemassa mielestänne golfkulttuuria?

Kyllä on! Meidän lyhyen golfkautemme jokaisena viikonloppuna jollain kentällä järjestetään kisoja oheistapahtumineen. On myös tosi paljon hienoja pieniä yhteisöjä ja tekijöitä, jotka puuhaa kaikkea omilla tahoillaan. Shoutout ”Hesa Golf Club” Youtube ja Instagram!

Mikä on Faces of golf?

Faces of golf on meidän tapamme esitellä kiinnostavia ja hieman erilaisia golfaajia ympäri maailman. Teemme minihaastatteluita henkilöistä, joiden ei välttämättä olettaisi pelaavan golfia. Monilla heistä on taustaa luovilla aloillla, joissa golfaaminen ei ole niin kovin yleistä. Esimerkiksi muodin, skeittauksen ja musiikin parista.

Ollaan saatu paljon hyvää palautetta haastatteluista ja uskomme vakaasti, että näiden avulla poistetaan ennakkoluuloja, madalletaan kynnystä tutustua lajiin ja näin ollen saadaan uusia harrastajia lajin pariin.

Liputamme vahvasti sen puolesta, että golf sopii kelle vaan ja haluammekin tulevaisuudessa järjestää tapahtumia ns. ”matalan kynnyksen golfiin” liittyen. Golf on mitä mainioin peli, harrastus ja ulkoilumuoto kaikille, jotka tykkäävät haasteista, luonnosta ja hyvästä seurasta. Ennen kaikkea golf on ihan sairaan hauskaa! 

Instagram: @marshmaille

marshmaille.com