Mar Menor ja La Manga Club

Täyden palvelun lomaresortit Murciassa

Välimeren rannikolla sijaitseva Costa Calidan alue on tunnettu miellyttävästä ilmastosta, kauniista luonnosta ja upeasta kulttuuriperinnöstä. Kohteesta löytyy paljon erilaisia aktiviteetteja lomailijalle ja lukuisia huippuluokan golfkenttiä. Aurinko paistaa kohteessa yli 300 päivää vuodessa, joten aluetta ei suotta kutsuta lämpimäksi rannikoksi. 

Espanja on golfin klassikkomaa, josta löytyy lukemattomia mainioita golfkohteita. Murcian ja Cartagenan alueella sijaitsee kaksi täyden palvelun lomaresortia, joissa viihtyy hyvin viikon tai vaikka pidempäänkin. Resortit koostuvat yhteensä yhdeksästä mieleenpainuvasta ja persoonallisesta kentästä sekä upeista majoitusmahdollisuuksista. 

Mar Menor Golf Resort sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Alicantesta. Golfkeskus hallinnoi yhdessä IRM Experiencen kanssa kuutta 18-reikäistä golfkenttää, jotka ovat kaikki Jack Nicklaus Designin käsialaa. Kentät ovat yksilöllisiä, mutta muodostavat yhdessä mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Mar Menorin nimikkokenttä on David Thomasin ja Jack Nicklausin yhteissuunnittelun tulos. Thomasin suunnittelemat ensimmäiset yhdeksän reikää vaativat tarkkuutta lähestymisissä, sillä greenit ovat monin paikoin vesiesteiden ja bunkkereiden suojissa. Takaysi on puolestaan Jack Nicklausin suunnittelema ja mahdollistaa leveät lyönnit. 

Saurines de la Torre Golf on aavikkotyylinen kenttä, jossa on piirteitä Jack Nicklausin suunnittelemasta kentästä Las Vegasissa. Kumpuilevat väylät, hiekkadyynit ja suuri järvi ovat tämän kentän ydin. 

Jack Nicklausin suunnittelema Alhama Signature Golfin bunkkerit haastavat pelaajan.

Alhama Signature Golf jää puolestaan mieleen monista bunkkereista ja upeasta suunnittelusta, jossa alkuperäinen ympäröivä luonto on otettu huomioon. Kentällä on viisi järveä, leveät väylät sekä nopeat greenit. 

Muita kenttiä Mar Menorissa ovat dramaattiseksi kuvailtu ja taidokkaasti muotoilluista bunkkereistaan tunnettu La Torre Golf, kauneudestaan tunnettu ja lähipelitaitoja vaativa aavikkomainen El Valle Golf sekä leveillä väylillä ja rohkeasti muotoilluilla greeneillä varustettu Hacienda Riquelme Golf. 

Viiden tähden hotelli ja huippuhienot huoneistot 

Mar Menorissa on viiden tähden hotelli Intercontinental Mar Menor, joka sijaitsee aivan nimikkokenttä Mar Menorin yhteydessä. Huoneet on sisustettu tyylillä, ja niissä on oma parveke. 

Myös Mar Menorin kodinomaiset huoneistot sijaitsevat Mar Menorin yhteydessä, lyhyen ajomatkan päässä resortin muista kentistä. Viihtyisä sisustus, oma parveke, hyvin varusteltu keittiö ja pesukone pyykkejä varten mahdollistavat sujuvan loman. 

Huoneistoissa on ilmainen wifi, ja ravintola- ja kauppapalvelut ovat lähellä. Huoneistojen yhteydessä on uima-allas, alueen parhaiden hiekkarantojen ollessa vain lyhyen ajomatkan päässä. 

Voit halutessasi varata huoneiston useammalla makuuhuoneella, mikä mahdollistaa esimerkiksi perheen tai ystävien vierailun kohteessa loman aikana. Myös lääkäripalvelut ovat kohteessa helposti saatavilla. 

Mar Menorissa majoitus on joko huoneistoissa tai modernissa viiden tähden hotellissa.

Kodikas lomakylä ja moderni hotelli 

Mar Menorin tapaan voit myös La Mangassa valita majoituksesi hotellin ja huoneiston väliltä. Todellinen viiden tähden hotelli Principe Felipe on modernin maanläheinen olematta liian hienostunut. Huoneet ovat erittäin tyylikkäät ja huolitellut, pienten yksityiskohtien kruunatessa elämyksen. Hotellin palvelu noudattaa samaa viiden tähden linjaa ja hotelli on omiaan hemmottelulomalle.

La Mangassa voi asua myös tyylikkäässä ja laadukkaassa Principe Felipen hotellissa.

Resortin tyylikkäät huoneistot sijaitsevat Las Lomasin lomakylässä, ja niitä löytyy useaa eri kokoa. Upeaa vuorenrinnettä mukaillen rakennettu kylä takaa sen, ettet joudu tuijottamaan lomallasi naapurin ikkunasta sisään, vaan voit nauttia omasta rauhasta. Sekä hotelli että huoneistot sijaitsevat aivan La Mangan kolmen golfkentän läheisyydessä. 

Kolme kovatasoista kenttää ja huikeat harjoittelumahdollisuudet 

La Manga Clubin alueella on kolme hyvin erilaista golfkenttää: North, South ja West. Kentät ovat erinomaisessa kunnossa, ja kohteessa on mahdollista pelata kaksikin kierrosta päivässä, mikäli golfhammasta kolottaa erityisen paljon. 

North- ja West-kentillä on väljempää, joten niille on helpompi saada tiiaikoja, Southin ollessa selkeästi suosituin.  South-kenttä on isännöinyt useita huippuluokan turnauksia, ja se tarjoaakin haastetta kaikentasoisille pelaajille. Kenttä on maastoltaan tasainen, eikä kenttäalueella ole kovin paljon raffia. Aloituslyönnit ovat selkeitä, mutta lähestymislyönnit ja taktisesti sijoitellut esteet vaativat pelaajalta silmää. 

North-kenttä on Southiin verrattuna visuaalisesti näyttävämpi, mutta pelillisesti helpompi. Kenttä on maastoltaan kumpuileva, ajoittaisen tuulen tuodessa oman mausteensa peliin. Greenit ovat Southiin verrattuna hitaampia, ja kenttä on Southia lyhyempi. 

La Mangan kentistä eniten mielipiteitä jakaa ehdottomasti West. Rauhallisella metsäsijainnilla oleva kenttä on tunnelmaltaan pohjoiseurooppalainen. Mielenkiintoisen kentästä tekevät korkeuserot sekä lukuisat par3-väylät. Kentän suurin haaste on sen kapeus, ja pelaaja joutuukin miettimään lyöntejään tarkasti, jotta pallo pysyy pelissä. 

Resort panostaa golfkenttien lisäksi erityisen paljon harjoittelumahdollisuuksiin. Alueella on esimerkiksi Severiano Ballesterosin suunnittelema Pitch&Putt -harjoituskenttä. 

Mar Menorissa on tarjolla kuusi 18-reikäistä huippukenttää.

Aktiivilomailijan unelmakohde 

La Mangan alue sopii käytännössä kaikille monipuolisen aktiviteettitarjontansa vuoksi.  Resortin alueella on mm. huippuluokan tennis- ja jalkapallokentät sekä upeita lenkkeilymaastoja. Kohteessa on mahdollista kokeilla myös kartingia, ratsastusta sekä erilaisia vesiaktiviteetteja. 

Myös Mar Menorista löytyy monipuolisesti nähtävää ja koettavaa. Murcian alue oli pitkään koskematon, kunnes sitä ryhdyttiin kehittämään matkailukäyttöön 1960-luvulla. Nykyään alue on elinvoimainen aktiivi- ja rantalomakohde. 

Sijaintinsa vuoksi alueelta löytyy paljon kulttuurihistoriallista nähtävää, ja Murcia onkin saanut lempinimen kulttuurien satama. Alueen luonnolle tyypillisiä ovat erilaiset suolajärvet ja -laguunit. Yksi näistä on Euroopan suurin suolaisen veden laguuni Mar Menor, joka on nähtävä. 

Alueella on myös useita termisiä kylpylöitä, joissa hyödynnetään perinteisiä parannuskeinoja moneen vaivaan. Merivesihoidon uskotaan helpottavan esimerkiksi reuman, nivelreuman sekä fyysisen ja psyykkisen uupumuksen oireita. 

Meren läheisyys tuo tarjolle historian lisäksi erinomaiset merenelävät. Paikallinen ruokakulttuuri on mielenkiintoinen yhdistelmä eri kulttuureja aina roomalaisten ajoilta arabivaikutteisiin. Vahvasti näkyvillä ovat välimerellisen ruokavalion kolme kivijalkaa: leipä, oliiviöljy ja viini. 

Kaupunkien ja lomakylien lisäksi kannattaa suunnata tutustumaan vuoristoon, jossa on useita upeita patikointireittejä sekä huumaavia hedelmä- ja viinitarhoja. Luontoon tutustuminen onnistuu patikoinnin lisäksi pyöräillen, ratsastan, kiipeillen tai meloen. 

Tarjolla myös long stay -lomia 

Mar Menor ja La Manga ovat golfarille suunnitellut lomakokonaisuudet, joissa palvelut on keskitetty ja majoitus suunniteltu mukavaksi. Molemmista kohteista löytyy useita mieleenpainuvia ja keskenään erilaisia golfkenttiä. 

Jos etsit helppoa ja rentoa golflomakohdetta, sopivat molemmat kohteet kriteereihin mainiosti. 

Hintataso kohteessa on tuntuvasti Suomea edullisempi ja edullinen verrattuna esimerkiksi Costa del Solin lomakohteisiin. 

Alueella viihtyy helposti viikon, mutta myös pidempi golfloma on mahdollinen. Lääkäripalvelut, vuokra-autot ja muut päivittäiseen elämään tarvittavat palvelut ovat helposti saavutettavissa, ja monipuolisen kenttätarjontansa ansiosta alueella riittää mielenkiintoista pelattavaa vaikka kuukaudeksi. 

Mar Menor Hotel Intercontinental, Murcia

Matkan sisältö:

 • Norwegian suorat lennot Helsinki – Alicante – Helsinki
 • majoitus Intercontinental Mar Menor * * * * * Deluxe-huone uima-allas näkymällä
 • buffet-aamiaiset ja 3 x päivällinen (sis. viinin tai oluen) 
 • lento- ja golfkenttäkuljetukset kohteessa 
 • 5 x green fee Mar Menorin eri kentille, joista pelataaan 3-4 
 • etukäteen varatut tiiajat 
 • Golfpassin kohdeoppaan palvelut 

Lähdöt

 • 2. – 9.12.2018
 • 1190€ / hlö / 2hh 
 • Joulun ja uuden vuoden matkat:
 • 22. – 29.12.2018  1340€ / hlö / 2hh 
 • 29.12.2018 – 5.1.2019 1485€ / hlö / 2hh
 • 22.12.2018 – 5.1.2019 2 319€ / hlö / 2hh 
 • (14 vrk, 10 x green fee, 6 x päivälinen) 

Mar Menor Residences Long Stay, Murcia

Matkan sisältö:

 • Norwegian suorat lennot Helsinki – Alicante – Helsinki
 • lentokenttäkuljetukset kohteessa 
 • majoitus 28 vrk Mar Menor Residences 1-2 mhh * * * * 
 • siivous kerran viikossa (ei sis. keittiön siivous)
 • aamiainen klubitalolla 1. aamuna 
 • Green feet Mar Menorin kuudelle kentälle jäsenhintaan 9€ / kierros, maksu paikan päällä, työntökärryt kaikille kierroksille 
 • kohdeopas Arto Kanervan matkapalvelut
 • suomalaista peliseuraa, yhteisöllisyyttä ja viikkokilpailut, tervetulodrinkki ja -illallinen 

Longstay lähdöt 28 vrk 

 • 1. – 29.12.2018 1496€ / hlö / 1mhh 
 • 4.2. – 4.3.2019 1498€ / hlö / 1mhh
 • 25.2. – 25.3.2019 1698€ / hlö / 1mhh 
 • Vuokra-auto lisämaksusta.

Tiedustele ja varaa paikkasi Espanjan aurinkoon!

 • Golfpassi p. 03- 515 1007
 • toimisto@golfpassi.fi
 • www.golfpassi.fi  – nettikauppa kellon ympäri

La Manga, Hotel Principe Felipe, Cartagena

Matkan sisältö:

 • Norwegianin suorat lennot Helsinki – Alicante – Helsinki 
 • majoitus 7 vrk Hotel Principe Felipe * * * * * kahden hengen huoneessa
 • buffet-aamiaiset ja 3 x päivällinen 
 • 5 x green fee La Manga Clubin kolmella kentällä
 • etukäteen varatut tiiajat
 • lentokenttäkuljetukset ja kuljetukset West-kentälle 
 • Golfpassin kohdeoppaan palvelut 

Lähdöt 7 vrk 

 • 24.11.-1.12.2018         1190€ / hlö / 2hh