LAKESIDE GOLF – TALVEN KAUTTA UUTEEN KAUTEEN

Huhtikuun aurinko lämmittää, viheriöt ovat harson alla, eikä väylillä ole enää paljoa lunta. Talvikauden kehitystyöt ovat loppusuoralla ja koko henkilökunta odottaa uuden kauden alkua innolla.  

Kesä on ihmisen parasta aikaa, kuuluu perinteinen sanonta. Talvi taas on aikaa, jolloin golfkentillä tehdään suuri määrä työtä tulevan kesän eteen. Niin myös Lakeside Golfissa, jossa toimitusjohtaja Johanna Mäkelä tiimeineen on valmistautunut talven ajan alkavaan kauteen. Pitkä ja luminen jakso on päättymässä ja edessä on toivottavasti aurinkoinen ja lämmin kesä. 

Kaikki, mitä halutaan tehdä kesällä, pitää tehdä talvella, Mäkelä tietää totuuden.

Se on totuttu malli, jonka Mäkelä on pitkän uransa aikana oppinut. Kesällä ei ihmeitä enää keksitä, hoidetaan vain yksityiskohtia kuntoon. Kun kausi päättyy, tehdään lopetustoimenpiteitä ja hoidetaan velvollisuudet osakeyhtiötä kohtaan. Pienen lomatauon jälkeen alkaa valmistautuminen uuteen kauteen. Mäkelä on nähnyt Lakeside Golfissa paljon. Ura alkoi 17-vuotiaana. Vuonna 2010 käteen annettiin toimitusjohtajan salkku. Historian kokemukseen on helppo nojata, mutta kuitenkaan kalenterin kanssa pelkästään ei voi toimintaa golfkentällä johtaa. Luonnonvoimat sanelevat ja kalenteri mukautuu. Kauden 2024 avauslyönnit suoritetaan huhtikuun loppupuolella.

Kyllä vappusimat ja munkit nautitaan klubilla tänäkin vuonna, Mäkelä naurahtaa luottavaisena.

Golfarille talvikausi on pitkä ja puuduttava. Pelit loppuvat syksyllä, kun lumi satelee maahan ja alkavat keväällä, kun lumi sulaa vedeksi puroihin. Lakeside Golfissa vuoden ympäri työskentelee kuusi henkilöä. Kolme toimistolla ja kolme kentänhoidossa. 36-väylän kokonaisuudessa sesongin aikaan työntekijöitä on yhteensä 30. Nuppiluku on maltillinen ja toiminta tehokasta. Talvi on ajankohta, jolloin rekrytoinnit tehdään ja uusi mahdollinen henkilökunta perehdytetään talon tavoille. Kentällä ja klubilla nähdään paljon oman kylän ihmisiä töissä ja se on yksi tärkeä arvo. Golfyhteisö on arvostettu työpaikka ja paikallisuus näkyy palvelussa. Mäkelän mukaan kotoisa tunnelma on se, mihin pyritään. Uskalletaan olla sopivasti maalaisia.

Pirunpelto väylä 14. Kuva Lakeside Golf

Tulevalle kaudelle ei juuri uusia henkilöitä ole tarvinnut rekrytoida. Edellisen kauden runko jatkaa myös tulevalle sesongille. Se on äärimmäisen iloinen asia toimitusjohtajan kannalta ja myös onnistuminen koko yhteisölle.

Meillä viihdytään töissä ja se näkyy pienessä vaihtuvuudessa, Mäkelä perustelee.

Eritoten kentänhoidossa henkilökunnan vaihtuvuus on minimaalista. Kenttämestari Ora Paloheimo tiimeineen on tehnyt yhdessä töitä pitkään ja oman kentän tuntemus on korkealla tasolla. Paloheimolla itsellään on jo 30 vuoden työhistoria Lakeside Golfissa, vaikka ikää mittarissa on vasta 45 ikävuotta. Oma lukunsa on ravintolahenkilökunnan saatavuus. Vuosi sitten lähes koko ravintolahenkilökunta vaihtui konseptiuudistuksen myötä ja Mäkelä muistaa prosessin haasteet. Nyt lähtökohdat ovat helpommat. Suuria rekrytointeja ei tarvitse tehdä, vaan aika voidaan käyttää lisäperehdytyksiin ja toiminnan kehittämiseen. Nuoret työntekijät pääsevät nopeasti vauhtiin mukaan, kun perehdytys ja opastus on saatu hiottua entistä toimivammaksi. Kauden 2024 pelikirja on kunnossa.

Lakeside Golfin kaksi kenttää, Järvenranta ja Pirunpelto ovat itsessään kokonaisuuden vetonauloja. Kaudella 2023 kierrosmittari näytti loppusummauksessa lukemaa 52500. Se ei ole täysin optimaalinen luku, mutta olosuhteisiin nähden Mäkelä voi kuitenkin olla tyytyväinen tulokseen. Säätilat olivat haasteelliset ja lumi satoi maahan aikaisin. Vaikka golfia pelataan periaatteessa säässä kuin säässä, tietää Mäkelä realiteetit kuitenkin varsin hyvin. Aurinkoinen ja lämmin sää täyttää kentät. Nilkat märkinä harvempi haluaa pelata. Pelioikeuksien myynti on vetänyt talven ja kevään aikana totutun linjan mukaisesti, mutta hankintapäätöksissä on nähtävillä aikaikkunan venymistä. Muun muassa tästä syystä pelioikeuksiin tarjotaan myös osamaksumahdollisuutta.

Pirunpelto väylä 18 viheriö. Kuva Lakeside Golf

Suosio vieraspelaajien keskuudessa on suurta. Suurin osa pelaajista tulee Tampereen suunnalta. Matkaa Tampereelta kentälle tulee noin 40 minuuttia. Matka taittuu kauniissa maalaismaisemissa ja toimii hyvänä henkisenä rangena. Mieli on valmis heti 1. tiiboksissa. Mäkelä on tyytyväinen siihen, että vieraspelaajat palaavat lähes aina. Kahden kentän kokonaisuus on positiivinen kokemus, eikä käyntiä kannata jättää vain toiseen.

Kentät eivät ole sisaria keskenään, molemmat kannattaa kokea, Mäkelä muistuttaa.

Lakeside Golf soveltuu myös pidempään viipymiseen. Majoituspalveluita lähistöltä löytyy reilusti ja parhaan Resort -tunnelman saa vuokraamalla loma-asunnon aivan Järvenranta -kentän läheisyydestä. Maalaistunnelman Karkussa aistii aidoimmillaan viipymällä pidempään.

lakesidegolf.fi

Lue lisää loma-asunnoista