Kytäjä Golfissa panostetaan ympäristöystävällisyyteen 

Klubitalolle lähes 200 energiaa säästävät aurinkopaneelit ja ekologinen kattomateriaali

Kytäjä Golfin kauden 2021 merkittävimpiä investointeja on ollut klubitalon katon peruskorjaus. Klubitalon uuden ekologisen kattomateriaalin asentamisen yhteydessä katolle sijoitettiin myös 188 puhdasta energiaa tuottavaa aurinkopaneelia.

“Ympäristökestävä klubitalo tuottaa mahdollisimman vähän ympäristöä rasittavia kasvihuonekaasupäästöjä ja samalla investoinnit pienentävät kustannuksia”, toteaa Kytäjä Golfin toimitusjohtaja Jukka Koivu.

“Vastuullisuus ja ympäristöstä huolehtiminen ovat keskeinen osa Kytäjä Golfin strategiaa.” 

Aurinkosähkö on tällä hetkellä ylivoimaisesti nopeimmin kasvava energian tuotantomuoto, ja aurinkopaneelit ovat yksinkertainen ja tehokas tapa kerätä tätä energiaa talteen. 

“Ympäristöystävällisyyden lisäksi aurinkosähkön hyödyntäminen golfkenttien klubitalolla ja muissa kiinteistössä on myös taloudellisesti kannattavaa. Aurinkopaneeleihin tehty investointi maksaa itsensä takaisin reilussa kymmenessä vuodessa”, toteaa Solarvoima Oy:n yritysmyynnin asiantuntija Erno Siltaniemi.

Ennen aurinkopaneelien asentamista Kytäjän klubitalon katto uusittiin BMI Icopalin ekologisella kattomateriaalilla. 

“Ilmaa puhdistavalla Icopalin Noxite-sirotteella päällystetty kermi on ekologinen ratkaisu, joka paitsi suojaa katetta mekaaniselta kulumiselta, myös poistaa ilmasta haitallisia epäpuhtauksia”, toteaa Icopal Katto Oy:n myyntipäällikkö Eldar Allev. Moderni innovaatio neutraloi ilmasta haitallisia typenoksidipäästöjä yhdessä auringon, tuulen ja sadeveden kanssa. Katteiden ilmaa puhdistava vaikutus perustuu titaanidioksidiin. 

Edellinen
Seuraava

Kommentit

kommenttia

Comments are closed.