Keimola kiehtoo golfareita

Erinomainen sijainti, kaksi kenttää ja pirteä klubikulttuuri ovat Keimola Golfin valtteja. Golfkeskus haluaa palvella pelioikeuden haltijoita ja osakkaita hyvillä eduilla. Hyvä maine on saanut myös vieraspelaajat liikkeelle.

Hämeenlinnan moottoritien vieressä, aivan Kehä kolmosen läheisyydessä sijaitsevaa Keimolan golfkenttiä on helppo lähestyä eri puolilta pääkaupunkiseutua. 1980-luvun lopulla avattu perinteinen golfkeskus haluaa uudistaa jatkuvasti modernilla asiakaslähtöisellä toiminantaansa samalla kenttiä kehittäen.

Yhtä aikaan kun golfkeskus palkitsee osakkaat ja pelioikeuden haltijat hyvillä eduilla, ovat vierailijat tervetulleita Keimolaan. Keimola kiehtoo satunnaisia green fee -pelaajia ja palloränni takaa, että töiden jälkeen pääsee pelaamaan joustavasti vaikkei ole kierrosaikaa ehtinyt varaamaan.

Varausajoissa, hinnoittelussa ja palvelutarjonnassa on paljon houkuttelevia etuja osakkaille, joten moni säännöllisesti Keimolassa vieraillut on lopulta tehnyt päätöksen hankkia itselleen joko pelioikeuden tai osakkeen.

Keimola onkin piristävä poikkeus suomalaisten golfkenttien keskuudessa. Kun yleisesti luullaan, että golfosakkaiden kauppa on täysin kuollutta, erottuu Keimola golfyhteisössä. Osakasetuihin panostaminen on selvästi piristänyt kauppaa, ja pelioikeuksien ja pelilippujen kauppa käy myös vilkkaana.

“Meillä tehdään 50-60 osakekauppaa vuosittain”, vahvistaa vuodesta 2014 Keimolan toimitusjohtajana toiminut Pekka Palmunen. 

“Osakkeen omistamiseen ei liity riskejä, koska yhtiöjärjestyksen mukaan Keimolalla on velvollisuus lunastaa osake sen nimellisarvolla, jolloin osakkeesta tarvittaessa pääsee vaivatta eroon.”

Huippuedut myös aloittelijoille

Yksi tärkeä etu Keimolassa pelaaville on Suomen Golfkentät ry:n kultakortti, ja sen tuomat monipuoliset edut. Kultakortin voi hankkia vain omalla nimetyllä pelioikeudellaan pelaavat osakkeenomistajat. 165 euroa maksava Kultakortti avaa ovet 24 vieraskentälle 7 kertaa kauden aikana.

Keimola on ollut aktiivisesti kehittämässä myös uutta sisäharjoittelukeskusta Vantaankoskelle. Suureksi menestykseksi osoittautunut sisäharjoituskeskus on auki vain Keimolan, SHG:n ja Nurmijärven osakkaille ja jäsenille.

Keimola on strategiassaan huomioinut myös uudet pelaajat, ja heidät palkitaan hyvillä eduilla green card –kurssin jälkeen. Kauden aikana green cardin suorittaneille on tarjolla aloittelijan paketti sisältäen seuran jäsenyyden, rangeharjoittelua ja kymmenen 9 reiän kierrosta Kirkka-kentällä. Paketin hinta on vain 100 € ja tarjous on voimassa myös opiskelijoille.

Hyvähenkinen klubikulttuuri

Toimitusjohtaja on erityisen mielissään seuransa hyvästä klubikulttuurista. Keimolaan tullaan pelaamisen lisäksi viihtymään; ravintola ja sen terassi on täynnä eikä saunassa tarvitse heittää löylyä yksin.

“Moni tulee hyvissä ajoin ja lounastaa klubilla ennen kierrosta. On ilo huomata, että klubilla ja sen ravintolassa vietetään aikaa niin ennen kierrosta kuin sen jälkeen.”

Keimolan pelaajien keskuudessa suositaan yhdeksän reiän kierroksia. Ne toimivat hyvin iltaisin työpäivän jälkeen. Tämä on Keimolassa helposti mahdollista. 

Tällä kaudella toista Kirkan ysiä pelataan ilman ajanvarausta ns. palloränninä. Tämä tarkoittaa, että ajan saa caddiemasterilta paikalle tullessa. Toista ysiä voi varata nettivarauksella. Pallorännissä ja nettiajanvarauksessa olevat kentät vuorottelevat viikoittain. Viikonloppuna Kirkaa pelataan yksinomaan ajanvarauksena ja varaukset tehdään 18 reiän kierrokselle. 

Lisäksi Saras-kentän reitityksen ansiosta Keimolassa on helppo pelata ysien lisäksi myös 12-reikäisiä kierroksia. Mainiot harjoitusmahdollisuudet ovat myös kovassa käytössä.

Keimola on yksi maamme aktiivisimpia seuroja, kun mitataan pelikierrosten määrää. Kaikkiaan Keimolla pelattiin 2019 yhteensä 70 000 kierrosta. Jos luku muutetaan täysiksi 18-reiän kierroksiksi, oli summana kunnioitettavat 50 000 kierrosta.

Tuhannen osakkaan lisäksi Keimolassa käy vuosittain yli 15 000 vieraspelaajaa.

Kenttiä kunnostetaan

Keimola on maamme vanhimpia kenttiä ja sen ensimmäiset 18 reikää valmistuivat jo 31 vuotta sitten 1989. Kenttä on ymmärrettävästi oman aikansa tuote, joka rakennettiin eri standardien mukaan.  Vaikka viheriötä ja lyöntipaikkoja on koko ajan korjailtu vastaamaan nykyajan vaatimuksia, on kenttäalueella aloitettu suuremmat peruskorjaukset.

Kirkan ykkösväylä viheriöalue peruskorjattiin syksyllä 2018 ja otettiin käyttöön vuosi sitten. Myös väylien 2, 6 ja 7 viheriöiden ja väylien korjaukset saatiin tehtyä loppusyksyllä 2019 ja ne ovat käytössä jo alkukaudesta 2020.

Palmunen uskoo, että korjausten myötä pelikokemus paranee entisestään, turvallisuus lisääntyy ja siirtymät lyhenevät. Kentänhoidon helpottuminen tuo samalla myös säästöjä.

“Kaudella 2020 peruskorjaukset jatkuvat ja ne pyritään saamaan tehtyä niin, että pelaaminen ei häiriinny. Muutoksen myötä Saraksen kymppiväylän par-luku on jatkossa neljä eli koko kentän par laskee 73:sta 72:een.” 

Keimola Golf

Osoite: Kirkantie 32, Vantaa

Puhelin: 09 2766 650

Email keimolagolf@keimolagolf.com

www.keimolagolf.com 

GREEN FEE: 18 reikää 55 € (osakkaan vieraana 40 €), 9 reikää 33 € (osakkaan vieraana 24 €); juniorit 1 €/ikävuosi, opiskelija 40€