Jatkuuko golf alkeiskurssin jälkeen?

Kauden ensimmäisessä numerossa esittelimme ryhmän, joka kävi järjestämällämme green card -kurssilla. Kesä on mennyt ohi kovaa vauhtia ja selvitimme ryhmältä, onko golfharrastus ottanut tuulta siipiensä alle, vai vieläkö homma on kunnollista aloittamista vaille valmis. Tavoitimme ryhmän jäsenistä Minna Perovuon ja Jaakko Lempisen ja kysyimme, onko peli saanut jatkoa.

1. Green Cardin suorittamisesta on nyt noin kolme kuukautta aikaa. Kuinka usein olet käynyt kentällä harjoittelemassa/pelaamassa suorituksen jälkeen?

Minna: ”Vain muutaman kerran. Kaksi pelattua kierrosta ja muutama range-käynti.”

Jaakko: ”Kävi niin kuin ajattelinkin, että kesäloma tuli ja pelaaminen aukesi. Ehkä se käänteentekevä hetki oli Vierumäellä, kun lähdin melkein kylmiltään kavereiden kanssa pelaamaan yhdeksän reikää (Classic –> oli upea kenttä). Ilman tota pelikertaa olis saattanu pelit jäädä, mut nyt kun näki, minkälainen se kierros on ja tajusi olla puristamatta liikaa mailaa, niin tajusi, mistä lajissa on ehkä isossa kuvassa kyse. Nyt takana on pari yhdeksän reiän kierrosta ja lukuisia range-lyöntiharjoituksia.”

2. Onko tasoitus jo pudonnut?

Minna: ”Tasoitukseni ei ole vielä pudonnut.”

Jaakko: ”Takana vasta yks tasoituskierros viime viikonlopulta (Keimolan kenttä – kaverin kanssa), niin vielä ollaan tukevasti 54. Mut verrattuna tuohon ekaan Vierumäen kierrokseen, niin peliin oli tullut merkittävästi lisää varmuutta. Ja nyt kahta reikää lukuun ottamatta sain pelattua väylät läpi pelaamalla.”

3. Oletko hankkinut lisäkoulutusta aloittamisen helpottamiseksi?

Jaakko: ”Nyt olisi varmaan tosi hyvä hetki taas hakea koulutusta, kun olen huomannut, että vaikka sinänsä lyönteihin on tullut paljon varmuutta, niin haluaisin alusta asti oppia lyömään siten oikein, että kehitys pysyisi jatkuvana. Monelta vanhalta pelaajalta on kuullut, että on vuosia joutunut käyttämään uuden pelitavan opetteluun, kun alun perin oppi väärin. Siksi haluaisin oppia ns. kerralla oikein.”

4. Mitä yllätyksiä/huomioita tullut vastaan golfkentillä?

Jaakko: ”Peli itsessään on tosi hauskaa ja porukka on tosi avointa, eikä muita pelaajia tarvii niin jännittää. Ehkä isoimmat opit on tullut itsestä, että golf on itseasiassa aika hyvä tapa ”tyhjentää pää”, kun sitä lyöntiasentoa hakiessa ei vain

voi ajatella muuta kuin sitä lyöntiä. Toki sen oon huomannu, että aika ”seremoniallista” on monella pelaajalla siihen lyöntiasentoon meneminen – vähän jännittää, että missä vaiheessa itse oppii kans omat seremoniat.”

5. Anna muutama neuvo golfin aloittamista suunnittelevalle.

Minna: Kartoita pelaavat ystävät/tuttavat. Kurssin jälkeen tee heti varaukset ensimmäisiin kierroksiin, muuten pelaaminen jää. Älä harrasta “mennään hei joskus pelaamaan”-keskustelua, se ei johda mihinkään. Jos varausta ei tee hyvissä ajoin, kentälle ei tule lähdettyä. Illat ja viikonloput täyttyy nopeasti muusta tekemisestä, eikä golfille löydy aikaa.”

Jaakko: ”Rauhassa kannattaa aloittaa – ei ole oikotietä onneen. Ehdottomasti valmennusta vain niin paljon, kun pystyy ottamaan. Muista kuvata omia suorituksia esim. rangella – se auttaa tutkimaan sitä omaa lyöntiasentoa. Ja mitä tässä nyt oon käynyt kokeneempien kavereiden kanssa pelaamassa, niin näköjään niitä ”ohilyöntejä” sattuu ihan ”paremmissakin piireissä” eli ujostelu sikseen ja sekaan!”

Jälkisanat: Kuten kommenteista huomaa, golfin aloittamisessa on ennen kaikkea kyse toimeen tarttumisessa, niin kuin missä tahansa muussakin uudessa asiassa. Green card taskuun, nopeasti kentälle pelaamaan ilman turhaa ujostelua sekä lisäkoulutus. Siinä on myös kurssilaisten mielestä avaimet golfin aloittamiseen. Green card -kursseja järjestetään nykyisin ympäri vuotisesti joka puolella Suomea. Mikäli innostuit golfin aloittamisesta tai haluat vinkata kaverille, miten golfin voisi aloittaa, googlaa ”golfin aloittaminen”- ja löydät jo lukuisia itsellesi sopivia vaihtoehtoja aloittamiseen. Suomi tarvitsee lisää golfareita, ja me alalla toimivat ammattilaiset sekä golfia jo harrastavat otamme heidät avosylin vastaan.

Teksti ja kuvat: Juha-Pekka Peltomäki