Jämillä pelaat golfia myös talvella

Teimme EDGE-lehteen artikkelia Jämin monimuotoisuudesta ja sen lukuisista aktiviteettimahdollisuuksista niin talvella kuin kesälläkin. Eniten kiinnostustani herätti heidän talvigolf mahdollisuus.

Jämillä on pelattu talvigolfia jo vuodesta 2003. Aluksi golfia pelattiin Jämin eteläisen pienlentokentän alueella sekä sen lähistöllä. Vuonna 2005 rakennettiin nykyiset 9 väylää Hannu Narvin suunnittelemana. Sama mies on ollut alun alkaenkin talvigolf-harrastuksen takana.

Uusi kenttä suunniteltiin vanhan kentän eteläpuolelle, vaihtelevaan maastoon. Metsähallitus kaatoi puut ja raivasi pohjan suunnitelman mukaan. Nykyiset väylät ovat pääosiltaan metsän suojassa ja maaston vaihtelevia muotoja hyväksi käyttäen. Kenttä on saanut kiitosta onnistuneesta suunnittelusta.

[widget id=”text-5″]

Vuonna 2009 järjestettiin Jämillä ensimmäistä kertaa epäviralliset talvigolfin suomenmestaruuskilpailut. Ne olivat menestys joka tavalla. Kentän kokonaispituus (18-reikäisenä) on 5600m ja ihannetulos 72 lyöntiä. Paljon kehuja saanut kenttä on upeassa kangasmaastossa ja mahdollistaa pelaamisen pitkälle kevättalveen, käytännössä huhtikuulle asti.

Olisihan se varmasti mahtava kokemus joka tason pelaajalle, päästä kauniisiin talvimaisemiin pelaamaan muiden lajihullujen kanssa. Seuraavat talvigolfin epäviralliset SM-kilpailut järjestetään Jämillä 5.-6.3.2016, ei muuta kuin pelaamaan!

Lisätietoja löydät osoitteesta  www.talvigolf.fi

TEKSTI Pauliina Virta

KUVA Jämi Snow Golf ry.