Golfliiton puheenjohtaja Tiitola linjasi Golfliiton uudistuskohteita  

Antti Tiitolan valinta Golfliiton uudeksi puheenjohtajaksi on otettu golftoimialalla myönteisesti vastaan. Liike-elämässä osaavana ja aikaansaavana johtajana tunnettu Tiitola ei pelkää ottaa vastuuta ja tehdä päätöksiä. 

Viimeistään sadan päivän linjapuhe huhtikuun alussa Golfliiton liittokokouksessa hiljensi epäilijät. Liitossa halutaan nyt muutosta.

Golfliiton uusi puheenjohtaja

Antti Tiitola ei jäänyt odottelemaan golfkauden avausta vaan hyödynsi ensimmäiset kolme kuukautta tehtävässään tehokkaasti. Vuoden alusta liiton vetäjäksi noussut Tiitola on kiertänyt tunteja laskematta golfseuroissa ja keskustellut alan toimijoiden kanssa. Kevään aikana hän on ennättänyt tavata jo yli sata golfalalla toimivaa vaikuttajaa.  

Huhtikuussa Tiitola piti liittohallituksessa ns. sadan päivän linjapuheen, joka otettiin alalla hyvin vastaan. Puhe nähtiin rohkeana ulostulona, joka herätti golfyhteisön sisällä paljon keskustelua ja luottamusta. Tiitola näkee Golfliiton toiminnassa paljon hyvää, mutta kolmen kuukauden aikana on jo noussut selvästi kehityskohteita, joita hän haluaa viedä eteenpäin.

Tiitolan mukaan vuoteen 2025 voimassa oleva Suomi-Golfin strategia vaatii päivittämistä. Strategian tekemisen puheenjohtaja on potkaissut jo käyntiin kevään aikana. 

“Keskeistä kehitystyössä on seurojen kuunteleminen, jonka perusteella voidaan päivittää tarvittaessa tehtäviä ja tavoitteita. Ennen kaikkea haluan käyttää liiton resursseja viisaammin.”

Tiitola näkee, että monia asioita on tehty liitossa hyvin. Yhdeksi positiiviseksi asiaksi hän nosti tiedolla johtamisen kehittämisen. Myös golftoimialan järjestöjen yhteistyön kehittäminen jatkossa on listalla keskeisiä asioita. Kauniista ajatuksesta huolimatta kattojärjestöjen – Gofliiton, ammattilaisjärjestö PGAn, Suomen Golfkentät ryn, toimitusjohtajien yhdistys FGMAn ja Kentänhoitajien yhdistyksen FGAn – yhteistyö käytännön tasolla on jäänyt vielä vähäiseksi.

Golfliiton suurin tulonlähde – peräti 70 prosenttia yli kuuden miljoonan budjetista – tulee jäsenmaksuista. “Koska valtiovallan tuen kasvuun ei voi jatkossa luottaa, yhteistyökumppanuuksista pitää jatkossa saada entistä enemmän euroja”, Tiitola painottaa.

Nykyinen vaatimaton puolen miljoonan sponsoritulo pitää Tiitolan mukaan nopeasti ainakin tuplata. Hän kutsuu kumppaanuuksien kehittämistä “Miljoonamissioksi”. Tiitola otti kantaa myös mediayhteistyöhön. Golfliiton tavoitteena on että mediasopimus olisi kustannusneutraalinen keskipitkällä tähtäimellä.

Tiitola on myös aidosti huolissaan kilpagolfin asemasta, ja hän haluaa luoda kilpagolflile pitkäkestoisemman strategian. Vahvistusta näkemyksilleen hän on saanut keskusteluissa lukuisten valmentajien kanssa.

“Valmennustyön pitää tukea määrätietoisemmin nuorten pelaajien matkaa kohti suuria ammattilaiskiertueita.Uskon, että rahaa golfille on saatavilla myös liike-elämästä, mikäli toiminnan tukena on uskottava strategia.”  

Ensimmäiselle kahden vuoden kaudelle valittu Tiitola nosti myös puheessaan pelaajamäärän kasvattamiseen liittyvät haasteet. 

“Liiton pitää varmistaa, että pelaajista pidetään kiinni pienemmillä paikkakunnilla, mutta isoissa kaupungeissa tilanne voi olla jopa käänteinen, eli kapasiteettia tarvitaan jopa lisää.”  

Golfliitto ei halua lähteä kilpailemaan kaupallisten toimijoiden kanssa, mutta reagoinnista tasoituskierrosten digitaaliseen syöttämiseen oma porukka saa Tiitolalta pisteet. Kun Gamebook nosti tasoituskierrosten syöttämisen maksulliseksi, Golfliitto reagoi nopeasti ja tuottaa harrastajille maksuttoman version eBirdieen

Antti Tiitola

Antti Tiitolalla on pitkäaikainen kokemus liikkeenjohdon eri tehtävistä. Nykyään yrittäjänä toimiva Tiitola on työskennellyt useassa menestyneessä yrityksen johtotehtävissä ja vaikuttanut eri yhtiöiden hallituksissa. Kokemusta on perheyhtiöistä, pörssiyhtiöistä sekä valtio-omisteisista yhtiöistä.

33-vuotiaana Lidlin maajohtajaksi noussut Tiitola vastasi kauppaketjun Suomeen tulosta. Hänen johdollaan Lidl avasi Suomeen 130 myymälää, jakelukeskukset ja pääkonttoritoiminnot. VR:llä Tiitola veti rautatieyhtiön suurinta liiketoimintayksikköä,, matkustajaliikennedivisioonaa. VR:ltä Tiitola siirtyi Nesteelle, josta tie jatkui Motonetin emoyhtiönä tunnettuun Broman Groupiin. Hän oli ensin neljä vuotta yhtiön hallituksessa ja siirtyi sitten operatiivisiin johtotehtäviin. 

Vuonna 2022 Tiitola aloitti yrittäjänä omassa konsulttiyrityksessä ja on luvannut puheenjohtajaksi valinnan yhteydessä käyttää Golfliiton toimintaan ainakin päivän viikossa. Tiitola asuu Helsingissä ja hänen perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kaksi aikuista poika. Tiitola edustaa Master Golfia.