GoGolf Loungessa harjoitellaan ja rentoudutaan

Modernit viihdekeskukset tekevät golfista ympärivuotisen lajin

Golfin harjoittelu ja rento yhdessäolo on hauskempaa viihtyisässä ja lämpimässä ympäristössä. Niin Espoon kuin Tampereen GoGolf Loungessa harrastajat pääsevät nauttimaan golfista laadukkaissa olosuhteissa ympäri vuoden.  

Tarjolla on hyvän fiiliksen lisäksi ammattimaista opetusta, hyvät ravintolapalvelut ja Golf Skyn välinekaupat.

“Koska sisäharjoittelu on iso osa suomalaisten golfharrastusta kesäkauden lyhyydestä johtuen, GoGolf haluaa kehittää harrastajille uudenlaisia golfin viihdekeskuksia, joissa kaikentasoiset pelaajat viihtyvät”, GoGolfin Juha Ruponen toteaa.

“GoGolfissa halutaan, että ihmiset tulevat Loungeen rentoutumaan ja nauttimaan golfin hyvästä fiiliksestä.” 

Ensimmäinen GoGolf Lounge avattiin Espooseen 2020 ja toinen Nokialle viime vuonna. GoGolf Loungen tiloissa yhdistyy laadukas talviharjoittelu ja opetustoiminta. Lounget ovat myös mainioita kohtaamispaikkoja niin yritystilaisuuksille kuin kaveriporukoille. 

Espoon Kerassa sijaitsevassa Loungessa on kaikkiaan lyöntipaikkoja 14, ja elämyksellisiä Trackman-simulaattoreita 11. Lisäksi hallissa on iso lähipelialue ja tapahtumiin erinomaisesti sopivat BMW Lounget.

Keran Halleista on kehittynyt monipuolinen liikuntakeskus, jossa on tarjolla padel-kenttiä, suuri kuntosali, biljardisali ja koripallokenttä. 

“Ympärivuotinen golf vaatii Pohjoismaissa lämpimiä sisäharjoittelukeskuksia, ja me olemme tuoneet niihin laadun lisäksi myös viihteellisiä elementtejä.”

Sisäharjoittelukeskus on tarkoitettu kaikentasoisille golfareille tavoitteellisista pelaajista vasta-alkajiin, jotka haluvat kehittyä ja viihtyä golfin parissa myös talvella.

Kaveriporukat voivat laittaa leikkimielisen kisan pystyyn Trackman-simulaattorissa tai lähipelialueella. Yhdeksältä näytöltä voi katsoa suomalaispelaajien edesottamuksia esimerkiksi European Tourilla, joten GoGolf Loungeen voi tulla myös ilman mailoja.

GoGolf Loungessa on mahdollista tehdä pelaamista ympärivuotisia, kuukausimaksullisilla golftuotteilla, joista alkuun asiakas voi valita joko pelaamisen ja harjoittelun tai pelkän harjoittelun. 

“Voit treenata GoGolfin paikoista missä haluat, ja treenioikeudella saat varata itsellesi henkilökohtaisen lyöntipaikan, vaikka jokaisena päivänä. Harjoittelupaikkoina toimivat Lounge Espoo, Lounge Tampere, Peuramaa Golf, Golf Sky Espoo ja Golf Sky Turku.”

GoGolf Lounge Kera. // Kuva: Markus Sommers

Tampereella Euroopan suurin golfin viihdekeskus

Nokialle viime kaudella avatussa golfin todellisessa viihdekeskuksessa yhdistyvät Euroopan suurin golfin erikoisliike ja sisäharjoittelutilat ravintolapalveluineen. 

“Kyseessä on yksi golftoimialan kärkihankkeista koko Suomessa. GoGolf on luonut uuden konseptin, jossa yhdistyvät Golf Skyn välineliike ja GoGolf Lounge -sisägolfkeskus”, Ruponen kertoo.

GoGolfin lounge Tampereella on yli 6000 neliötä pelkkää golfia. GoGolfin viime talvikaudeksi avattu Lounge Tampere on samassa yhteydessä kuin Golf Skyn liike. Peräti 6 000 neliömetrin laajuinen sisähalli sijaitsee Nokian puolella, ja keskuksen yhteydessä on lisäksi neljä padel-kenttää.

Viihdekeskuksesta tuli heti suosittu kohtaamispaikka pirkanmaalaisten golfareiden keskuudessa. Myös Tampereen alueen hallissa on harrastajien käytössä kahdeksan Trackman-simulaattoria ja kaksi vip-simulaattorihuonetta.  Myös hallin kahvila ja sporttibaari ovat olleet suosittuja kokoontumispaikkoja jo ensimmäisen talvikauden aikana.

“Tampereen alueen golfin sisäharjoittelupaikoista oli pula ennen Loungen avaamista, ja uuden sisäharjoittelukeskuksen ansiosta golfista tulee selkeästi ympärivuotinen harrastus.”

Viihdekeskuksen modernit lyöntisimulaattorit ja laadukkaat tekonurmimateriaalit tuovat realistisen pelituntuman sekä lyöntiin että lähipeliin.

Golfareille suunniteltu viihdekeskus

Kun tulet Tampereen Loungeen, pääset golftunnelmaan välittömästi, sillä liikkeeseen astutaan sisään tuulikaappiin rakennettua St. Andrewsistä tuttua Swilcan Bridge -sillan replikaa pitkin.

Sen jälkeen asiakasta odottaa avara aula, josta löytyvät muun muassa kassat, ja A-oikeuksin varustettu Lavazza-kahvila. Kuusi Trackman-simulaattoria ja kaksi vip-simulaattorihuonetta ovat heti harrastajien käytössä.

“Välinefittaus tapahtuu GoGolf Loungen Trackman-simulaattoreilla viihtyisässä ympäristössä ja varsinainen myymälä on jopa Euroopan suurin.”

Tampereen sisäharjoittelukeskuksesta löytyy myös 20 lyöntipaikka ja yli 200 neliömetrin lähipelialue, jonka pinnanmuodot on suunniteltu yhdessä GoGolfin päävalmentajan Timo Karvisen kanssa.

Puttiviheriön kallistukset palvelevat myös tavoitteellisia golfaajia ja maamme johtavia kilpapelaajia. Lyöntipaikkoja on 20, minkä ansiosta GoGolf voi jatkossa tarjota myös ryhmävalmennuksia. 

Tampereen tila rakennettiin käytännössä nollasta, joten voidaan puhua merkittävästä satsauksesta.

”Puhutaan miljoonaluokan investoinnista. Se on tällaiselle pk-yritykselle erittäin merkittävä”, sanoo GoGolf-konsernin toimitusjohtaja Jyrki Rehumäki.

Rehumäki uskoo uuteen konseptiin. Hän sanoo, että golfmyymälä ja sisägolfkeskus houkuttelevat molemmat golfareita paikalle. Näin kaksi GoGolf Oy:n eri liiketoimintaa tukevat toisiaan.

”Me uskomme, että ihmiset löytävät hyvin tämän paikan. Kun tässä yhdistyvät sekä harjoittelu, mailojen fittaaminen, ja varmaan Euroopan suurin välinekauppa, niin tämä luo mahdollisuuden tulla pidemmäksi aikaa kuin tulla esimerkiksi hakemaan vain hanskoja ja palloja”, Rehumäki kertoo.

”Me haluamme, että ihmiset tulevat tänne viihtymään ja nauttimaan golfin hyvästä fiiliksestä”, Rehumäki sanoo.

Moderneissa tiloissa viihtyvät niin aloittelijat kuin Euroopan Tourin ammattilaiset.
Kuva: Henri Honkala.

Seuraavaksi vuorossa Tukholma

GoGolf on menossa uudella konseptilla myös maailmalle, ja se palkkasi Ruotsiin maajohtajaksi Tuomas Mäen. Hänen mukaansa tavoitteena on avata vastaavanlainen konsepti Ruotsiin ensi vuonna.

”Ruotsi on hyvin kilpailtu ja Euroopan toiseksi suurin golfmarkkina. Helppoa murtaututuminen sinne ei tule olemaan, mutta meillä on täysin uniikki konsepti, jossa lyödään yhteen golfliike ja sisägolfkeskus. Sllä varmasti pärjätään siellä tosi hyvin”, Mäki arvioi.

”Ruotsalaiset ovat hyvin sosiaalisia, joille viihteellisyys on tärkeää. Viihtellisyyteen kun panostetaan, niin se istuu sinne todella hyvin”, Mäki arvioi.

GolfSkyn liikkeistä saa käyttöön myös demomailoja.
Kuva: Henri Honkala.

Ammattimaista opetusta

GoGolf Loungessa on myös helppo tutustua lajiin; siellä pidetään kynnys uusille harrastajien varsin matalana ja kaikkien on helppo kokeilla golfia. GoGolf Loungessa järjestetään koko talvikauden ajan ryhmävalmennuksia ja maan johtavat golfvalmentajat antavat myös yksityistunteja. 

GoGolf Loungen lähipelialue on myös läpi kesäkauden ammattilaisgolfareiden ja tavoitteellisesti harjoittelevien golfareiden valmennuskäytössä, sillä laserilla suunnitellut pinnanmuodot antavat optimaaliset ja realistisimmat olosuhteet kansainvälisille kilpakentille. Myös ulkoiset häiriötekijät on saatu sisäharjoittelussa minimiin, jonka takia Tour-pelaajamme käyvät säännöllisesti harjoittelemassa lähipeliään GoGolf Loungessa. 

Timo Karvisen johtamassa akatemiassa valmentavat mm. Antti Vaalas, Riku Soravuo, Marko Kumm, Milla Haro, Ari Koutuaniemi ja Jenna Mäihäniemi. GoGolf Lounge Tampereen opetustoiminnasta vastaa PGA prot Juha Pentikäinen ja Kari Viitanen.

Suomalaisten golfareiden kiinnostus talviharjoittelua kohtaan on kasvanut viime vuosien aikana selvästi, ja GoGolfin opettajat ovat halunneet tuoda valmennuksellista ja pitkäjänteistä otetta klubipelaajien valmennukseen. Harjoittelun kehittämiseen on haluttu panostaa, ja esimerksi jokaiselle kursseille osallistujalle luodaan oma kehityssuunnitelma talven ajaksi.

Sisäharjoittelukeskus on tarkoitettu kaikentasoisille golfareille tavoitteellisista pelaajista vasta-alkajiin, jotka haluvat kehittyä ja viihtyä golfin parissa myös talvella. Loungen on ottanut harjoittelupaikaksi myös moni kotimainen ammattilainen.

Hyvin suunniteltu lähipelialue ja par 2 -radat tekevät harjoittelusta hauskaa ja monipuolista. Rataa voi pelata chippaamalla ja puttaamalla.  Puttiviheriön kallistukset palvelevat myös tavoitteellisia golfaajia ja maamme johtavia kilpapelaajia.  

Hallissa on hauska viettää aikaa myös harjoittelun päätteeksi. Näytöiltä voi katsoa vaikka suomalaispelaajien edesottamuksia European Tourilla. 

“Talven aikana molemmissa sisähalleissa on paljon tapahtumia. Kaveriporukoiden leikkimieliset kisat ovat joka päivä suosittuja trackman-simulaattorissa.” 

Hyvät ravintolapalvelut takaavat että golfarit viihtyvät myös jälkipelien parissa.
Kuva: Lassi-Pekka Tilander

BMW Business Lounget palvelevat myös yritysasiakkaita

Espoon GoGolf Loungesta löytyy myös kaksi TrackMan-studiolla varustettua kokoustilaa. Niiden yhteistyökumppanina toimii laadukkaista autoistaan tunnettu BMW.

BMW Business Lounget on varusteltu laadukkaalla esitystekniikalla ja soveltuvat 4–8 henkilön kokouskäyttöön. BMW Business Lounget ovat varattavissa myös viihdekäyttöön ja niiden varaus onnistuu helposti netissä.

Loungessa liike-elämä pystyy yhdistämään myös kokoustoiminnot ja luovan ympäristön. Myös Tampereen viihdekeskuksessa on kaksi vip-tilaa, joista löytävät myös Trackman-simulaattorit.


Loungessa luotetaan Trackmaniin

Trackman-golfsimulaattoreiden ansiosta GoGolf Loungeisa voi pelata 150 ulkomaista golfkenttää tai harjoitella golf-svingiä samalla lyöntisimulaattorilla, jota maailman parhaat golf-ammattilaiset käyttävät päivittäin.  

TrackMan-lyöntisimulaattorit perustuvat tarkkaan tutkateknologiaan, joka tarjoaa realistisen golfkokemuksen sisätiloissa. Simulaattoreissa peliolosuhteita ja kentän virityksiä voi vaihdella oman mieltymyksen mukaan.

Tavoitteelliselle harjoittelijalle Trackman kertoo kaikki tarvittavat tiedot lyönnistä. Siksi se on suosittu pelaavien ammattilaisten ja huippuvalmentajien keskuudessa.

Teksti: Tero Parkkinen   Kuvat: Lassi-Pekka Tilander, Markus Sommers, Henri Honkala