Fore! Fashion Gant Invitational

Jo neljättä kautta pelaajia ilostuttanut FORE! Fashion Tour jalkautui Espoon Golfseuraan. EGS:ssä pelattiin juhannuksen aaton aattona GANT Invitational. Kiertueen isoin missio on saada uusia harrastajia lajin pariin. Siinä on onnistuttu hyvin.

Teksti Pauliina Virta   Kuvat Mikko Kempas 

FORE! Fashion Tourin yhteistyökumppaneita kannustetaan tuomaan kilpailuihin myös pelaajia, joilla ei ole aiempaa kokemusta golfista. Ennen jokaista osakilpailua PGA pro Tommi Laitto opastaa uudet harrastajat golfin saloihin. Kun päivien pelimuotona on rento texas scramble -joukkuekilpailu, on kaikkien helppo lähteä pelaamaan.

Torstaina 23. kesäkuuta pelattiin kauden kolmas osakilpailu GANT Invitational. Kilpailuun oli ilmoitettu ennätysmäärä ensikertalaisia mukaan, joten Tommilla olikin täysi työ rangella.

Yksi aloittelijoista oli Mercedeksen ryhmässä pelaava Janna Hurmerinta.

fashion_gant1-2
Mercedes Benzin joukkueessa pelasi Janna Hurmerinta, Noora Ruskola, Thomas Johanson, Marko Linna ja Klaus Pohjola.

”Janna löi aluksi erittäin varovasti, koska pelkäsi lyövänsä huteja. Mutta hetken treenattuaan häneltä alkoi lähteä loistavia draiveja” kertoo Tommi.

Mercedeksen toinen tiimin jäsen Marco Linna ei tainnut keretä itse lyömään rangella ollenkaan, kun Janna pestasi hänet heti ”snäppäämään” omista lyönneistään.

fashion_gant1-7
Kaikkiin osakilpailuihin osallistunut Team Hanko Sushin Mika Laakio voitti CaddieON-laitteen arvonnassa.       
purjeet
Olympiapurjehtijat Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz Thomas Johansonin haastattelussa ennen kilpailua.

Olympiapurjehtijat kokeilemassa golfia

Olympialaisiin osallistuvat purjehtijat Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz ottivat rohkeasti golfhaasteen vastaan osallistumalla elämänsä ensimmäisiin golfkilpailuihin. Camillalla on jo hieman golftaustaa, mutta Noora piti mailaa kädessä ensimmäistä kertaa. Kummatkin tytöt loistivat kentällä ja saivat myös onnistumisia.

”Ei tämä ihan niin vahvasti vielä mennyt, eli kyllä me taidetaan nyt kuitenkin pitäytyä purjehduksessa. Mutta hauskaa oli”, kertoivat tytöt, kun Stance palkitsi heidät päivän päätteeksi Paras tsemppari -palkinnolla.

Tytöt olivat juuri seuraavana maanantaina lähdössä Rioon treenaamaan. Heillä on Riossa ennen olympialaisia kolme treenijaksoa, joista tämä on toinen. Tytöt ovat erittäin innoissaan mahdollisuudesta päästä kilpailemaan olympialaisissa.

”Meidän 49er-luokka on niin uusi, ettei sitä ole kilpailtu vasta kun neljä vuotta. On vaikea nimetä edes voittajasuosikkia. Toivottavasti joku kavereista voittaa eli kuka vaan”, tytöt nauravat.

Laiton
Voittajan on helppo hymyillä. Laiton tiimi pokkasi taas ensimmäisen sijan.

”Laiton tiimi” nimensä veroinen

GANT Invitational osakilpailun voiton pokkasi ”Laiton tiimi”. Tiimissä pelasi ammattilaiset Tommi Laitto ja Joonas Granberg sekä Sami Paasonen ja Janika Nieminen.

”Voitto se on pienikin voitto”, tokaisee Granberg ironiseen tyyliinsä.

Toiseksi tuli GoFamerin kakkosryhmä, jossa pelasivat Cristoffer Jusslin, Heikki Sorsa, Harri Syrjänen ja ensikertaa golfia kokeillut lumilautailija Lauri Heiskari. Laurilla iski hillitön golfkärpänen. Hän syttyi golfin haasteista ja sanoi löytävänsä yhtäläisyyksiä oman lajinsa kanssa, koska kummatkin lajit ovat teknisesti hyvin vaativia. Hän aikoo palata viheriöille lähiaikoina.

Sosiaalisen median parhaat

EGS:ssä nähtiin taas monenmoista erikoiskilpailua. Hilton palkitsi pitkälyöntisimmistä pelaajista niin naiset kuin miehet. ”Yllättäen” naisten kilpailun voitti Espoon Golfseuran omaan tiimiin kuulunut Matilda Castren, joka on maamme paras naisamatööri.

fashion_gant1-5
Matilda Castren voitti Hiltonin pisin draivi -kilpailun naisten sarjan.

CaddieON oli myös mukana erikoiskilpailuissamme arvonnan muodossa. Arpaonni osui HankoSushin Mika Laakiolle. Saa nähdä miten CaddieOn-tuote on kehittänyt Laakion peliä Fore Fashion Tourin päätöskilpailuun, eli elokuun loppuun mennessä.

Polarilla oli jälleen ”sykähdyttävin avauslyönti” -kilpailu. Tässä erikoiskilpailussa jokaisen ryhmän oli videoitava oma sykähdyttävä avauslyönti. Polarin voiton pokkasi Stancen tiimi. Heidän videossa näkyy kuinka kaksi pelaajista kannattelee kolmatta pelaajaa käsillään. Käsien varassa huojuva pelaaja lyö pallon sateenvarjon päältä.

Kimin Tiimi sai erikoismaininnan myös omasta suorituksestaan, jossa tiimi kikkaili Bryan Brossien tapaan.

Videoita ja kuvia kilpailuista löydät Foren sosiaalisista medioista tunnisteella #forefashion

fashion_gant1-4
Castillo de Molina tarjosi viinit kilpailijoille Sushin seuraksi.
fashion_gant1-3
Hanko Sushin tarjoilu oli jälleen suosittua.

 

heikki_tiimi
Kilpailussa toiseksi tulleessa GoFamerin kakkosryhmässä pelasi Harri Syrjänen, Kristoffer Jusslin, Heikki Sorsa ja Lauri Heiskari.
Drager
Drägerin lähimmäs alkometriä -kilpailun voitti Stancen ryhmässä pelannut Petteri Peltonen.
lauri
Gofamer kakkosryhmässä pelannut ensikertalainen Lauri Heiskari innostui golfista.