Espoossa tehdään suomalaista golfhistoriaa– simulaattorikisassa 9 000 euron palkintopotti

Golf Lounge Espoo kokoaa suomalaiset kärkipelaajat yhteen maaliskuun lopussa.

Suomessa järjestetään maaliskuun lopussa meidän mittapuulla ainutlaatuinen golfkilpailu, jonka nimi on e-golf. Kisassa golfammattilaiset ja amatöörihuiput ottavat mittaa toisistaan TrackMan-simulaattoreissa 18 reiän lyöntipelikilpailussa.

Kilpailua isännöi Suomen suurin golfsimulaattorikeskus Golf Lounge Espoo, joka sijaitsee Keran halleilla. Golf Loungessa on 11 TrackMan-simulaattoria, suuri lähipelialue ja 14 lyöntipaikkaa.

Pienimmällä lyöntimäärällä kierroksen selvittänyt kilpailija poistuu paikalta 5 000 euroa rikkaampana. Kokonaispotti on 9 000 euroa. Koskaan aiemmin ei Suomessa ole järjestetty näin suurta golfkilpailua sisätiloissa simulaattoreissa.

”Olen innostunut ja erittäin iloinen siitä, että olemme saaneet kasaan näin merkittävän palkintopotin. Isona toiveena on, että kilpailu saadaan täyteen, jotta vastaavia kilpailuja voitaisiin järjestää myös jatkossa”, kilpailun promoottori Joonas Salonaho Golf Lounge Espoosta sanoo.

Poikkeuksellista on myös se, että kilpailu lähetetään suorana lähetyksenä Facebookissa, Golf Lounge Espoon Facebook-seinällä sekä suoratoistopalvelu Twitchissä. Kilpailun selostaa golfammattilainen Antti Ahokas.

”Pilke silmäkulmassa lähden uuden kokemuksen ja haasteen pariin. Kilpailu etenee nopeasti ja on varmasti hauska ja erilainen tapahtuma niin kisaajille,katsojille kuin minullekin”, Ahokas sanoo.

Live-lähetyksessä seurataan kuuden nimekkäimmän ryhmän pelaamista. Kilpailuun mahtuu 40 pelaajaa eri ammattilaiskiertueiden ranking-menestyksen perusteella. Lisäksi järjestäjä kutsuu neljä mielenkiintoista nimeä mukaan villillä kortilla.

Kilpailussa noudatetaan TrackManin järjestämän Next Golf Tourin sääntöjä. Puttaaminen tapahtuu manuaalisesti eli pelaajat puttaavat itse pallon vähintään 2,4 metrin gimmie-alueelle, mikä tuo oman lisämausteensa kilpailuun.

e-golf-kilpailu käynnistyy lauantaina 30.3. klo 10 porrastetuin lähdöin. Live-lähetys Facebookissa ja Twitch-kanavalla alkaa hieman tätä aikaisemmin.

Kilpailukenttänä toimii joko Marco Simone, Medinah, Innisbrook Copperhead tai The Concession. Kilpailukenttä arvotaan 27.3. klo 17.

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Katso kilpailun nettisivut: https://golftapahtumat.fi/e-golf

Lisätietoa: Promoottori Joonas Salonaho, Golf Lounge Espoo: 050-383 5435