Älykellot helpottavat pelaamista – Apple Watch golfkäytössä 

Älykellot ovat kehittyneet älypuhelimien rinnalla vauhdilla. Nykyään ne ovat suuressa suosiossa ja löytäneet tiensä myös golfkentille. Apple Watch, joka kuuluu älykellojen eliittiin, toimii erinomaisesti myös gofkentällä. Monipuolisiin ominaisuuksiin kuuluu tärkeimpinä entistä paremmat etäisyysmitat.

Älykellojen avulla golfareiden on helpompaa ja vaivattomampaa seurata pelin etenemistä, parantaa suorituskykyään ja saada tarkkaa tietoa kentällä olevista etäisyyksistä. GPS-seuranta on älykellojen perusominaisuus, joka hyödyntäää GPS-teknologiaa sijainnin määrittämiseen golfkentällä.  Laadukkaat älykellot tarjoavat nykyään erittäin tarkkoja etäisyysmittauksia pelaajan sijainnista tiettyihin kohteisiin, kuten bunkkereihin tai vesiesteisiin. 

Usein kellot näyttävät myös kartan, jolla pelaaja voi tarkastella omaa sijaintiaan suhteessa viheriöihin ja esteisiin. Kun pelaaja tietää etäisyydet, hän voi tehdä parempia päätöksiä mailojen valinnassa.

Älykellojen perusominaisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus tallentaa tuloksia. Tämä antaa pelaajille mahdollisuuden analysoida suoritustaan ja tunnistaa alueet, joissa he voivat parantaa peliään. Joissakin älykelloissa voi myös tallentaa tilastotietoja, kuten puttien määrää sekä  lyöntien pituutta ja mihin ne ovat suuntautuneet. Tiedon avulla pelaajat voivat seurata kehitystään paremmin ja saavat tietoa siitä, mihin heidän tulisi keskittyä harjoittelussa.

Älykelloissa ja niihin ladattavissa olevissa sovelluksista löytyy myös harjoittelutoimintoja. Tämä auttaa pelaajia seuraamaan lyöntiensä laatua, tarkkuutta ja voimaa. Joissakin malleissa on myös sisäänrakennettuja ammattilaisten antamia vinkkejä, jotka auttavat pelaajaa kehittämään tekniikkaansa.

Kun älykellon yhdistää matkapuhelimeen, pelaaja voi vastaanottaa ilmoituksia suoraan rannekkeelle. Tämä mahdollistaa esimerkiksi tekstiviestien ja muiden ilmoitusten vastaanottamisen kätevästi pelin aikana ilman, että puhelinta tarvitsee kaivaa esiin.

Lisäksi monet älykellot ovat yhteensopivia erilaisten golfsovellusten kanssa, mikä avaa mahdollisuuksia lisätoimintoihin ja tietojen jakamiseen muiden golfareiden kanssa.

Monet pelaajat ovat siirtyneet käyttämään älykelloja golfkiikareiden sijaan niiden parantuneiden ominaisuuksien vuoksi. Älykellot tarjoavat myös monia etuja verrattuna perinteisiin golfkiikareihin.

Moderni älykello sopii niin golfkentälle kuin toimistoon

Vaikka osa golfareista saattaa vastustaa ajatusta kellon käyttämisestä ranteessa pelin aikana, modernit älykellot ovat kevyitä ja kompakteja. Ne ovat aina helposti saatavilla rannekkeessa, joten pelaajan on helppo vilkaista etäisyystietoja. Tämä tekee pelaamisesta sujuvampaa ja vähentää tarvetta kaivaa kiikaria jatkuvasti laukusta tai taskusta.

Älykelloilla voi suorittaa useita hyödyllisiä toimintoja yhdellä laitteella. Golfkiikarit ovat edelleen erinomainen väline tarkkojen etäisyyksien mittaamiseen ja kohteiden tarkkailuun golfkentällä, ja jotkut golfkiikarit tarjoavat myös erikoistoimintoja, kuten korkeuden mittauksen ja tuulen vaikutuksen arvioinnin. Älykellon ja golfkiikarin valinta riippuu pelaajan henkilökohtaisista mieltymyksistä ja tarpeista.

Apple Watch on erityisen suosittu vaihtoehto golfareiden keskuudessa. Sovellusten avulla sen käyttömahdollisuudet ovat laajentuneet merkittävästi. Lisäksi tiedon laatu on parantunut niin paljon, että se toimii erinomaisesti kaikilla harrastajilla.

GPS-teknologia on kehittynyt myös niin, että älykellot tarjoavat erittäin tarkkoja ja luotettavia mittauksia. Golfareille on saatavilla useita erilaisia sovelluksia App Storessa, ja Apple Watchin perusominaisuudet, kuten sykkeenmittaus, törmäys- ja kaatumistunnistus sekä treenien ja aktiivisuuden seuranta, täydentävät golfkentällä tarvittavia ominaisuuksia.

Kun lataat golfsovelluksia, on tärkeää ottaa huomioon omat pelaamistottumukset ja miten aikoo käyttää kelloa. Jos tarvitsee vain etäisyyksiä ja tuloskortin toimintoa, ei välttämättä kannata sijoittaa suuria summia sovelluksiin.


Hole 19 om yksi suosituimmista ja parhaiten arvioiduista golfsovelluksista Apple Watchille ja Iphonelle. Lisätietoja: www.hole19golf.com

Monet golfsovellukset voivat maksaa rahaa, ja osa niistä toimii tilausmaksujärjestelmän kautta. Jotkut sovellukset voivat olla melko kalliita, joten on tärkeää tarkistaa ladattavan sovelluksen hinta ja varmistaa, että se tarjoaa haluttuja ominaisuuksia.

Jos haluaa yhdistää tietyn sovelluksen laitteeseen, on aina järkevää tarkistaa, onko kyseinen laite yhteensopiva ladattavan sovelluksen kanssa ennen lataamista. On myös tärkeää tietää, mitä laitteita tarvitsee ennen sovelluksen lataamista, jotta saa siitä kaiken hyödyn irti.

Jotkut sovellukset saattavat kuluttaa paljon akkua kierroksen aikana, mikä voi olla hankalaa, jos kello tarvitsee latausta kierroksen jälkeen.

Suomessa pelatessa kannattaa etsiä sovellus, joka tarjoaa omat kentät. On tärkeää varmistaa, että sovelluksessa on kattava GPS ja että se on luotettava. 

Vinkkejä Apple Watch sovelluksista golfiin

18birdies

V1 Game

Tag Heuer Golf

SwingU

Arccos Caddie App

VPAR App

Hole 19 Golf GPS & Scorecard app

1store​​

1Store on Suomen suurin Apple-tuotteisiin erikoistunut Apple Premium Reseller -jälleenmyyjä. “Myymälöistämme löydät kaikki Apple Watch -mallit ja pääset kokeilemaan, mikä kello ja ranneke sopii parhaiten juuri sinulle”, kertoo ketjupäällikkö Aki Kauhanen.

“Koulutetut Apple-asiantuntijamme auttavat mielellään oikean tuotteen valinnassa ja esittelevät eri ominaisuuksia, joilla saat Apple Watchista kaikki hyödyt irti niin harrastaessa kuin vapaa-ajalla.

 1store.fi