Alastaro Golfin hiekkapohjainen kenttä tarjoaa ainutlaatuisen pelikokemuksen 

Paljon kiitosta saanut Alastaro Golf on kotimaisen golfkartan salainen helmi, joka sopii mainiosti loppukauden golf-reissun kohteeksi. Vaikka reilun parin tunnin matka pääkaupunkiseudulta tuntuu pitkältä, kannattaa se tehdä. Perillä vierailijaa odottaa hieno golfelämys.

Paikan päällä Virttaankankaalla  ajomatka palkitaan korkojen kera. Golfkenttä sijaitsee upealla alueella aivan Alastaro Circuitin, perinteisen moottoriradan  naapurissa. Loimaan keskustasta on alueelle matkaa vielä puolisen tuntia.

Golfkentälle tuskin löytyy Suomesta parempaa alustaa kun Alastaron hiekkapohjainen maa. Lisäksi maisema kauniissa mäntymaisemassa miellyttää silmää.  Kenttäalueella tuntee olevansa todella lomalla, kaukana kaikesta kiireestä.

Kun siirrytään Alastaron väylille ja viheriöille, kenttä lunastaa odotukset. Pelikokemus hiekkapohjaiselle kentällä kangasmetsässä on ainutlaatuinen, kun pallo pomppii ja rullaa aidosti. Ja pelipinnat ovat kunnossa säällä kuin säällä. Alastarossa kentän väylät pysyvät kuivina ja pelikuntoisilla myös sateella.

Hiekkaharjulle rakennetun pohjarakenne pitää huolen siitä, että kenttä pysyy aina erinomaisessa kunnossa jopa rankemman sateen jälkeen, ja peli on nautinnollista myös loppusyksyn olosuhteissa. 

Alastaron kentän on suunnitellut Kosti Kuronen ja se lukeutuu tuotteliaan kenttäarkkitehdin parhaimmistoon. Takatiiltä kentällä on mittaa 6685, valkoisilta 6114, sinisiltä 5807, keltaisilta 5419 ja punaisilta 4940 metriä.

Valitsemalla itselle sopivat tiit, golfkenttä tarjoilee klubipelaajallekin hienon kokemuksen.  Takatiiltä kenttä on vaativa, mutta viisi eri lyöntipaikkaa takaavat että jokaiselle on tarjolla sopivasti haasteita.

Koska haasteita on tarjolla tarpeeksi myös kilpapelaajille, on kenttä toiminut menestyksellisesti monen kilpailun näyttämönä ja saanut kiitosta niin maamme kärkipelaajilta kuin vierailevilta kansainvälisiltä ammattilaisilta.

Kesällä 2023 pelataan Timberwise Finnish Open Alastarossa  jo viidennen kerran peräkkäin. Elokuun lopulla pelattava kilpailu on yksi odotetuimpia Finnish Tourin osakilpailuja ja suosittu myös yritysvieraiden keskuudessa hyvin järjestetyn Pro am -tapahtuman takia.

Vaikka puut reunustavat väyliä ja hyvä tulos vaatii tarkkaa avaamista, löytyvät hieman vinoon menneet pallot yleensä helposti. Suurikokoiset, hyvin suunnitellut viheriöt takaavat pelinautinnon jatkumisen myös lähipelissä.

Alastaron klubitalo ja sen palvelut ovat toimivia ja tilaa ravintolassa on 70 vieraalle. Parasta klubilla on sen aito ja välitön tunnelma, josta myös vierailija saa nauttia. Alastarossa tuntee olonsa tervetulleeksi.

Golfkeskuksen pihapiirissä on myös monipuoliset harjoittelualueet, joten golfpäivään kannattaa varata aikaa myös svingin hiomiselle. Täysimittaisen leveän rangen lisäksi Alastarossa on puttiviheriö, chippiviheriö ja harjoitusbunkkerit.

Alastaro avattiin jo 2007 ja vuosien aikana sen maine on vain kasvanut. Kentän rakennustyöt Virttaankankaalla aloitettiin 2006 maaliskuun lopulla. Koska kenttä rakennettiin kokonaisuudessaan hiekkapohjalle, työt etenivät joutuisasti.

Lähes kaikki viheriöt ja väylät kylvettiin vuoden 2006 syksyllä, ja hiekkakuopan maisemointi ja kunnostus harjoitusalueeksi viimeisteltiin 2007 keväällä. Ennätysnopeasti valmistunut kenttä avattiin kokonaisuudessaan elokuussa 2007

Alastaro kuuluu niihin kenttien joukkoon, jonka haluaa pelata uudelleen. Mikäli lomareissulla ei ole kiire, on lähimaastossa tarjolla mökkimajoitusta. Alastaro sopii mainiosti viikonloppureissun kohteeksi, kun haluaa ottaa  loppukaudesta pienen irtioton.  Mikäli haluat kokea aitoa golfia hiekkapohjaisella nurmella, kannattaa suunnaksi ottaa Varsinais-Suomen komeimmat väylät. 

Alastaro Golf

Golfkentäntie 195

32560 Virttaa

0400293632

info@alastarogolf.fi

www.alastarogolf.fi